@article { author = {بابالار, مصباح and وپورقاسم, رضا}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {This study was performed for a period of two years in 1993 - 1994 at the research of agricultural college of Tehran University on the apple trees (Golden delicious) grafted on M IX root - stock This analyzing has been performed is a fractional experimental in randomized complete blocks design with 3 replications and 5 treatments which include Harvest date During the harvest dates and also storage period each 45 - days, 15 fruit sample from every replication was experimented by following test Measured of the ethylene hormone of fruit , flesh firmness,titrable acidity (T.A) , total soluble solids (T.S.S) , pH and reduce weight in storage At the end of storage , the yields from several harvest dates were examined in order to specify the teste , texture and qualitative apparently by the panel test persons , and the best harvest date for long storage was determined the results of comparing between ethylene and other aspects of harvest shows that increasing of ethylene happens 7-14 days after fast changes in quantities of firmness , starch and total soluble solid (T.S.S) , However only ethylene concentration was not a reliable index for determination of the best harvest date , but the use of this index with the usual index have higher reliable in commercial harvest date of apple fruits. The change of qualitative factors invoice total soluble solid , firmness and titrable acidity during 6 month storage have a pattern like for this factors at harvest time although the different harvest date was affect fruit qualities directly after storage however results of panel test and qualitaive factors indicate that fruits Harvest at 147 days after fullbloom was the best Harvest date for long term storage However in karaj climatic condition for longterm storage was better that Golden delicious apple Harvested at 147 7 days after bloom}, keywords = {-}, title_fa = {بررسی تغیییرات مقادیر اتیلن درزمان برداشت وضمن نگهداری در انبار در میوه سیب رقم گلدن دلیشز}, abstract_fa = {این تحقیق طی یک دوره دو ساله در سالهای 1373-1372 در باغ تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران بر روی درختان سیب رقم گلدن دلیشز پیوند شده بر روی پایه M9 انجام شده است. این بررسی در قالب یک طرح آزمایشی فاکتوریل با بلوکهای کاملا تصادفی با پنج تیمارکه شامل تاریخ های برداشت بوده درسه تکرار اجراء شد . درهر تاریخ برداشت ونیز طی دوره نگهداری در انبار هر 45 روز یکبار تعداد 15 عدد میوه از هرتکرار مورد آزمایشهای زیر قرار گرفت. اندازه گیری هورمون اتیلن میوه‘ استحکام بافت‘ نشاسته‘ اسیدیته ‘ PH‘ درصد مواد جامد قابل حل ودرصد کاهش وزن میوه در انبار. درخاتمه نگهداری میوه ها در انبار‘ میوه های برداشت شده در تاریخ های مختلف در رابطه با طعم‘ مزه‘ بافت وکیفیت ظاهری با استفاده از پاتل تست (گروه تعیین کننده با استفاده از حواس) موردقضاوت قرار گرفت وبهترین تاریخ برداشت جهت نگهداری طویل المدت میوه در انبار مشخص شد. نتایج مقایسه شاخص اتیلن با دیگر شاخص های برداشت بیانگر آن است که افزایش درمقدار اتیلن 14-7 روز دیرتر ازتغییر سریع درمقدار استحکام ‘ نشاسته و همچنین مواد جامد قابل حل روی می دهد. بنابراین شاخص اتیلن به تنهایی برای تشخیص زمان برداشت میوه مناسب نمی باشد. درصورتی که استفاده از این شاخص به همراه دیگر شاخص های معمول‘ برای تعیین زمان برداشت تجارتی سیب از اطمینان بیشتری برخوردار است. تغییرات کیفی میوه طی شش ماه نگهداری در انبار نشان می دهد. که خواص کیفی میوه بعد از انبار با همان خواص در زمان برداشت همبستگی دارد همچنین ارزیابی میوه بعد ا زانبار به وسیله تست پانل نشان می دهد مناسبترین تاریخ جهت نگهداری د ر انبار د ر شرایط کرج ‘ برداشت 7±147 روز بعد از مرحله تمام گل است.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16446.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16446_686b22a19a3141860d0cd8a848e38155.pdf} } @article { author = {طلائی, علیرضا and پناهی, بهمن}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {-}, title_fa = {بررسی اثرات دانه گرده پنج رقم پایه نر خرما برروی خصوصیات شیمیایی خرمای مضافتی جیرفت}, abstract_fa = {دردرخت خرما‘ نوع گرده می تواند برروی خصوصیات شیمیایی میوه اثر گذارد‘ بطوریکه درتعیین کیفیت و کمیت میوه موثر می باشد. بنابرین انتخاب دانه گرده مناسب برای گرده افشانی درخت خرما از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا بمنظور انتخاب بهترین پایه گرده دهنده و اثرات دانه گرده پنج رقم پایه نر خرمای بذری انتخابی از منطقه شهداد بر روی خصوصیات شیمیایی خرمای مضافتی جیرفت مورد بررسی قرار گرفته است. برای تجزیه نتایج این تحقیق از طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی به مدت دو سال (1370تا 1372) استفاده گردید. د ر این آزمایش بعد از گرده افشانی و تلقیح درختان خرما ‘ در مرحله رسیدن میوه خرما نمونه برداری و یادداشت برداریهای ضروری شده است. صفات کل مواد جامد محلول ‘ ماده خشک ‘ رطوبت محلول‘ ماده خشک ‘ رطوبت ‘ قندکل‘ خاکسترو PH میوه اندازه گیری شده است محاسبات آماری تجزیه واریانس مرکب ومقایسه تیمارها از طریق آزمون دانکن نشانگر آن است. که تیمارهای مختلف گرده از نظرآماری برروی PH میوه اثری ندارند. وتفاوتها معنی دار نبودند. ولی برروی سایر صفات شیمیایی میوه اثرات مطلوبی از خود بجا گذاشتند. بطوریکه تفاوتها از نظرآماری معنی دار بوده است.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16447.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16447_fe85658e004533c662a25ad8adba3d15.pdf} } @article { author = {سرمدنیا, غلامحسین}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Effect of four planting dates on grain yield of three hybred corn (Zea mays.L) whit different maturity group (early , medium and late maturity) were evaluated in esfahan for two years Result of this experiment showed that temperature in various planting date has a pronouced effect on biomassand grain yield. Based on the results , the best playing date for isfahan is from ordibehesht 20 through khordad 10 th . If this planting date is selected , farmer has a achoice of planting barely for forage or cover crops before plantig corn}, keywords = {-}, title_fa = {تاثیر تاریخ کاشت روی عملکرد دانه سه رقم ذرت درمنطقه اصفهان}, abstract_fa = {بمنظور تعیین مناسبترین تاریخ کاشت ذرت دانه ای درمنطقه برآن اصفهان‘ اثر تاریخهای مختلف کاشت بفاصله 15 روز برعملکرد دانه ارقام ذرت زودرس‘ میانرس و دیررس برای مدت دو سال در منطقه اصفهان مورد مطالعه قرارگرفت . نتایج این بررسی نشان دادکه روند تغییرات درجه حرارت‘ تحت تاثیر تاریخ کاشت‘ درعملکرد دانه ذرت موثر است. براساس این نتایج چنین بنظر می رسد که دهه آخر اردیبهشت الی دهه اول خرداد مناسبترین محدوده زمانی جهت کاشت ذرت دانه ای در منطقه اصفهان است. در اینصورت کشت محصولاتی چون جو علوفه ای قبل از کاشت ذرت دانه ای قابل تأمل و بررسی می باشد.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16448.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16448_134df51632830d764b07e7a7cdf202cb.pdf} } @article { author = {توفیقی, حسن}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {The kinetics of nonexchangeable -K release using Na TPB solution were studied on three paddy soils. Composite soil samples from 0-20 cm depth of three locations in Mazandaran province were taken, and their physico -chemical and mineralogical properties determined. Ca-saturated soil samples were equilibriated with Na TPB solution for 0.25-96 hr ,but , in one sample the time was extended up to 456 hr. The effect of shaking on the rate of K release and the recovery of K in Na TPB extraction method were also investigated .The K recovery in this method was almost 100% and its reproducibility was high. The rate of K release from soils were different, though their (dominant) clay mineralogy was the same. The rate of release in all samples increased rapidly initially but tended to level off with time. The quantity of K released initially with a high rate constituted a small fraction of total nonexchangeable-K, however, this “form” of K, despite its low quantity, plays an important role in K dynamics and fertility of soils. The effect of shaking on K-release rate was insignificant. The first-order and zero-order equations did not describe the K-release kinetics in soils, whereas, the parabolic diffusion equation described it more or less adequately, especially in soil No.2. HoweVer, all three equations described the data satisfactorily at initial period (up to 1.5 hr.) in all soils. Due to the conformity of kinetic data to the parabolic diffusion equation, it was concluded that the process of K release from these soils is essentially diffusion-controled. Comparison of correlation coefficients (r) and standard errors of the estimate (SE) indicated that the best model for describing the data in soils No. 1 and 3 was parabolic diffusion equation , and in soil No. 2 was first-order rate equation.}, keywords = {-}, title_fa = {سینتیک آزاد شدن پتاسیم ازخاکهای شالیزاری شمال ایران 1- مقایسه وارزیابی معادلات سینتیکی مرتبه اول‘ مرتبه صفر و دفیوژن پاراوبولیکی}, abstract_fa = {دراین بررسی سینتیک آزاد شدن پتاسیم غیر تبادل از سه خاک شالیزاری با استفاده از محلول تترافنیل بران سدیم مطالعه گردید. برای اینکار ازسه منطقه استان مازندران سه نمونه مرکب از عمق cm 20-0 خاک برداشت و خصوصیات فیزیکوشیمیایی ومینرالوژیکی آنها تعیین گردید.بررسیهای سینتیکی روی نمونه های اشباع از کلسیم در دامنه زمانی از 25/0 تا 96 ساعت (ودریک نمونه تا 456 ساعت) انجام گردید. همچنین اثر تکان دادن نمونه ها روی سرعت آزاد شدن پتاسیم ونیز میزان بازیافت پتاسیم در روش تترافنیل بران سدیم مورد مطالعه قرار گرفت. این بررسی نشان داد بازیافت پتاسیم در این روش تقریبا صددرصد وتکرار پذیری آن نیز بالا می باشد. سرعت آزاد شدن پتاسیم از خاکها علیرغم تشابه مینرالوژی (غالب) متفاوت بود. بعلاوه درتمام خاکها سرعت آزاد شدن در ابتدا زیاد وسپس تدریجا کاهش یافت. مقدار پتاسیم آزاد شده با سرعت زیاد در مراحل ابتدایی درصد کمی از پتاسیم غیر تبادل کل را تشکیل می داد ولی این فرم از پتاسیم علیرغم مقدار کم نقش مهمی در دینامیک پتاسیم تاثیری ندارد. بعلاوه هیچیک از دو معادله سرعت مرتبه اول و مرتبه صفر قادربه توصیف سینتیک آزاد شدن پتاسیم از خاکها نبودند ولی معادله دیفیوژن پارابولیکی بنحو نسبتا قابل قبولی خصوصا درخاک شماره 2 برداده ها تطبیق نمود. اما هر سه معادله در دامنه زمانی کم (تا حدود 5/1 ساعت) بنحو قابل قبولی برداده ها تطبیق نمودند. بر اساس تطبیق معدله دیفیوژن پارابولیکی برداده ها چنین استنباط گردید. که فرایند آزاد شدن پتاسیم از این خاکها علی الاصول توسط دیفیوژن یونها کنترل می گردد. با توجه به تطبیق خوب هر سه مدل برداده ها در دامنه زمانی کم‘ انتخاب بهترین مدل برای این دامنه زمانی با مقایسه ضرائب همبستگی وخطای معیار تخمین صورت گرفت . درنتیجه برای خاکهای شماره 1و3 معادله دیفیوژن پارابولیکی و برای خاک شماره 2 معادله مرتبه اول بعنوان بهترین مدل تشخیص داده شد.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16449.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16449_9e89a65398c0be72b79769c61a0824af.pdf} } @article { author = {اناری, منوچهر گرجی and رفاهی, حسینقلی}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Ajichai watershed is located on north western part of Iran and 64.5 percent of this area is mountainous and hills, and 15.9 percent of it is plateaux and upper terraces. This watershed has men annual discharge of 15 m3/sec,and its final destination is Orumieh lake with 260 kilometers distance. PSIAC method was used for determining erosion and sedimentation. Intensity of sedimentation was classified in 5 slasses. For salinity studies samples were collected from 24 saline streams of Ajichai watershed and BC and PH were measured in these samples. Relation between discharge and BC in each stream was also calculated to determine the effect of each stream on salinity o Ajichai in Vaniyar hydrometry station. Study of soil erosion indicated that sediment yield and specific erosion in Vaniyar hydrometry station watershed are 228 and 1940 T/km2/Y respectively. Study of results showed that surface erosion has little effect on salinity increase of the river. The main reason for salinity of the river is atributed to infiltrated water which is the main cause of dissolutin of salts which finally joins to main river or minor bifurcations}, keywords = {-}, title_fa = {بررسی شوری آبهای سطحی حوزه آبخیز آجی چای ونقش فرسایش در آن}, abstract_fa = {حوزه آبخیز آجی چای درشمال غربی کشورواقع شده وحدوده 5/64 درصد از مساحت آن را تیپ کوهها وتپه ها و 9/15 درصد را تیپ فلاتها و تراسهای فوقانی تشکیل می دهد. رودخانه آجی پای با دبی میانگین سالانه معادل 15 متر مکعب بر ثانیه از دامنه های رشته کوههای سبلان و بزغوش سرچشمه گرفته و پس از طی حدود 260 کیلومتر به دریاچه ارومیه می ریزد. برای برآورد فرسایش خاک وتولید رسوب از روش PSIAC استفاده شد. شدت رسوب دهی در 5 کلاس طبقه بندی گردید. درمطالعه شوری تعداد 24 رودخانه فرعی ونهر که مهمترین آبراهه های شوردر حوزه آجی چای می باشند. شناسایی شد. ECو PH آب نمونه ها در آزمایشگاه تعیین گردید.در این مطالعه همچنین رابطه بین دبی و EC آبراهه ها محاسبه و درنتیجه میزان تاثیر هر آبراهه درشوری نهائی آجی چای درایستگاه ونیاز تعیین گردید. بررسی فرسایش خاک نشان داد که مقدار رسوب تولیدی درمحدوده حوزه ایستگاه ونیاز 228 تن در کیلومتر مربع درسال ومقدار فرسایش ویژه حدودا برابر 1940 تن درکیلومتر مربع درسال می باشد. نتایج بدست آمده نشان داد که فرسایش خاک سطحی ‘ تاثیر ناچیزی در بالا بردن شوری آب رودخانه دارد. علت عمده شورشدن آب رودخانه‘ به آبهای نفوذی زیر سطحی مربوط می گردد. که باعث انحلال نمکها گردیده و بصورت زهابهای شور به رودخانه اصلی یا سرشاخه های فرعی آن می ریزند.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16450.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16450_8a15ecf1ba5254fc6ad20ac4c9987997.pdf} } @article { author = {رسولزادگان, یوسف}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {To control sprout growth induced by severe pruning of old pomegranate trees (Punica granatum L.), NAA at 0.25, 0.5, and 1 percent and MI-I at 6,7.5, and 10 percent levels were used in 2 separate experiments: in the first experiment, at the time of pruning, NAA and MH at above concentrations were applied to the pruning cuts as a solution or in mixture with a pruning wax. In the second experiment, NAA and MH were used at above concentrations, but for complete control of sprouts, the pruning cuts were treated once at the time of pruning and again 3 months later. Results obtained from these sxperiments indicated that 1 % solution of NAA reduced sprout number for the first 3 months and sprout elongation was also reduced at 0.5 and 1 % NAA. Sprout control was obtained with mixture of NAA+ Wax at 1 %. MH at 7.5 and 10 % solution was effective i&reducing the number and length of sprouts while MH+ wax was effective only at 10%. The inhibitory effect of NAA and MH solutions on sprout growth during the second year was significant at 1 and 10 % respectively, but during the third year, there were no significant differences in sprout growth between the treated and control plants. In the second experiment, when NAA at 0.5% and 1% and MH above 6% were applied twice, sprout growth was complety inhibited.}, keywords = {-}, title_fa = {مقایسه اثر غلظت های مختلف اسید نفتالین استیک ومالیک هیدرازید و روش استعمال آن در کنترل پا جوش های ناشی از هرس سنگین دردرختان مسن انار}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16451.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16451_593660c42e99710d67de4c2eb56a0b5c.pdf} } @article { author = {پیرمرادیان, محسن and بابالار, مصباح}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {The fruits of Red delicious apple were harvested 143 days after ‘full bloom” In 1993-1994. The fruits were transported to the laboratory and posthrvest treatment of ca was applied. The fruit were dipped in CaCI2 at 4 and 8 percent (W/V) for 10 minutes and then stored at OC for 6 months. Ethylene production and quantitative factors were measured during storage period. The results of this experiment showed that type of root-stock had significant effect on ethylene production and fruit on M9 produced more ethylene than M29. The CaC12 densities not only decreased ethylene production, but the time that ethylene reach a maximum was delayed. Fruits permeability of CaCI2 on M9 are more than M26 and also the highest amount of CaCI2 was diffused to flesh tissue during 45 days after storage. There was a good correlate between fruit firmness and in creasing of CaCI2 density. After 6 months storage with 2 CaCI2 densities (4,8% W/V) dray matter and maleness of M26 wase more than M9. Total soluble slides (T.S.S) fruit of M26 was more than M9. but terrible acidity (T.A) and PH were not affected by CaCl2 density and genotypic root-stock.}, keywords = {-}, title_fa = {بررسی اثرات پایه وکلرور کلسیم برروی تولید اتیلن وبرخی صفات کیفی میوه رددلیشس در سردخانه}, abstract_fa = {میوه های سیب رقم رددلیشس پیوند شده دو پایه M9 و M26 درزمان 143 روز بعد از مرحله تمام گل طی سالهای 73-1372برداشت گردید. و پس از انتقال به آزمایشگاه با غلظت های 4و8 درصد (W/V) کلرور کلسیم به روش غوطه ور سازی ‘ تیمار و در طی مدت شش ماه نگهداری در سردخانه با دمای صفر درجه سانتیگراد ‘ هر 45 روز یکبار‘ میزان اتیلن و برخی صفات کیفی میوه مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادکه نوع پایه روی تولید اتیلن اثر معنی دارداشته بطوریکه میوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M9 اتیلن بیشتری را تولید نمودند. غلظت های کلرور کلسیم نه تنها میزان تولید اتیلن راکاهش داده بلکه زمان رسیدن اتیلن به حداکثر تولید را نیز به تاخیر انداخته است. بیشترین میزان نفوذ کلسیم درمیان بر میوه تا 45 روز نگهداری در سردخانه صورت گرفت. ضمن اینکه این میزان درمیوه های حاصل ازدرختان پیوند شده روی پایه M9 بالاتر بود. استحکام میوه با افزایش کلرور کلسیم رابطه مستقیم داشت. میزان ماده خشک و درنتیجه میزان و آردی شدن در پایان دوره نگهداری ‘ در میوه های حاصل از پیوند روی پایه M26 همچنین درشاهد و در غلظت 4 درصد کلرور کلسیم بیشتر از میوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M9 غلظت 8 درصد کلرور کلسیم بود. میزان موادجامد محلول درمیوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M26 سطح بالاتری قرار داشت. درصورتیکه مقدار این مواد تحت تاثیر غلظت های کلرور کلسیم قرار نگرفت. PH اسیدیته میوه تحت تاثیر نوع پایه وتیمار کلرور کلسیم واقع نشد}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16452.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16452_792fe01a98a4d864fafabd8ecf28dbb3.pdf} } @article { author = {شیوازاد, محمود and نیکخواه, علی and الهیان, هوشنگ لطف}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Two hundred and eight commercial egg type hi-line hens were used in a complete randomized design with 12 treatments in a 3*4 factorial arrangement for a 9 weeks period to study the effects of corn replacement by triticale in layers diet. Based on metabolizable energy estimation of triticale, a series of is caloric and is nitrogenous layers diets were formulated in which four different levels (0,25,50,and 100%) of the corn were replaced by either untreated, water treated or characteristic performances of hens fed the twelve experimental diets were compared with those fed control corn-soybean meal diet. Feed consumption, egg production, egg weight, feed conversion rate, egg specific gravity, egg shell weight and albumen quality were measured weekly and for the whole 9 weeks period of experiment. The data were analyzed among the hens fed experimental diets and compared with those feed control corn-soybean meal diet. The results indicated that replacement of corn by triticale,either untreated or treated has no effect on feed consumption. Feeding up to 50 percent of untreated and 75 percent enzyme treated triticale instead of corn had no effact o egg weight and beyond that reduced the egg weight. Egg production was not afacted by feeding up fo 50 percent replacement and the treating methods had no effect on egg weight. Feed conversion rate statistically the same in hens fed up to 75 percent triticale instead of corn and beyond that was increased. Egg specific gravitand egg shell weight were not affected by levels of triticale and the methods of treatment. Albumen quality was not affected by feeding up to 50 percent triticale instead of corn and methods of treatment had no effect on albumen quality.}, keywords = {-}, title_fa = {جایگزینی تریتیکاله بجای ذرت درجیره های غذائی مرغان تخمگذار}, abstract_fa = {بمنظور استفاده زا تریتیکاله بجای ذرت در تغذیه مرغان تخمگذار تجارتی پس از تخمین انرژی قابل متابولیسم ترتیکاله ‘ با استفاده از نسبتهای جایگزینی 25‘50‘75 و 100 درصد تریتیکاله فرآیند نشده‘ تریتیکاله خیسانده شده در آب (به مدت زمان 8 ساعت به نسبت وزنی برابر با آب) وترتیکاله فرایند شده با آنزیم (آنزیم تجارتی بیو- فیدپلاس به میزان 1000 قسمت درمیلیون) بجای ذرت‘ جیره هائی با انرژی و پروتئین یکسان تنظیم و دریک آزمایش با طرح آماری کاملا تصادفی و روش تجزیه فاکتوریل با 12 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار به 4 قطعه مرغ تخمگذار 150 روزه از هیبرید تجارتی های –لاین به مدت 9 هفته داده شد ونتایج هر تیمار با جیره شاهد بر اساس ذرت- سویا (بدون تریتیکاله) با استفاده از آزمون تی- استیودنت مقایسه گردید. در طول آزمایش میانگین خوراک مصرفی‘ میانگین وزن تخم مرغ ‘ میانگین درصد تولید تخم مرغ‘ میانگین بازده غذائی ‘ میانگین وزن مخصوص تخم مرغ ‘ میانگین وزن پوسته تخم مرغ ومیانگین کیفیت داخلی تخم مرغ موردبررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دادکه اثر مقادیر مختلف جایگزینی دانه ترتیکاله بجای ذرت‘ اثر نوع فرآیند روی دانه تریتیکاله و اثر متقابل این دو بر روی میزان خوراک مصرفی معنی دار نمی باشد. افزودن آنزیم وخیساندن دانه ترتیکاله درآب میزان خوراک مصرفی را افزایش داده ولی اختلاف موجود با جیره شاهد معنی دار نبود. اثر مقادیر مختلف جایگزینی دانه تریتیکاله بجای ذرت‘ اثر نوع فرایند برروی دانه ترتیکاله جایگزین ذرت با جیره شاهد در یک گروه قرار گرفته است. با افزایش میزان جایگزینی از میانگین وزن تخم مرع کاسته شده واین کاسته شده واین کاهش در 10% جایگزینی بسیار محسوس است. افزودن آنزیم به جیره های حاوی تا 75% ترتیکاله بجای ذرت تفاوت معنی داری را درمقایسه با جیره شاهد بر روی وزن تخم مرغ ایجاد ننمود . درمورد درصد تولید تخم مرغ‘ میانگین های درصد تولید تخم مرغ با جیره های شاهد وجیره های حاوی 50 درصد ترتیکاله جایگزین ذرت بالاتر بود و درصد تولید تخم مرغ با جیره های 75 و100 درصد تریتیکاله جایگزین ذرت نسبت به جیره شاهد پایین تر بود ونوع فرایند تاثیری در بهبود تولید تخم مرغ درمرغان تغذیه شده با تریتیکاله نداشت. از نظر بازده غذایی ‘میزان جایگزینی 25‘50 و75 درصد نسبت به جیره شاهد ارزش عددی بیشتری را نشان داد ولی از نظرآماری اختلاف معنی دار با گروه شاهد نداشت. در 100 درصد جایگزینی بازده غذائی بالا و با جیره شاهد اختلاف معنی دار داشت. وزن مخصوص تخم مرغ و وزن پوسته بر اثر سطوح مختلف جایگزینی تریتیکاله ونحوه فرایند آن تغییر ننمود. کیفیت داخلی تخم مرغ با تغذیه جیره های حاوی تا 50% ترتیکاله بجای ذرت کاهش نیافت ونحوه فرایند تریتیکاله تاثیری دربهبود کیفیت تخم مرغ نشان نداد.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16453.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16453_b5004412b3731061cb8ad6b4b165f844.pdf} } @article { author = {شاهسوندحسنی, حسین and عبدمیشانی, سیروس and صمدی, بهمن یزدی}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {To study the effect of salt-stressed environment on agronomic and morphologic characteristics in wheat (Tritium aestivum L.), 26 cultivars were evaluated under non-salt stressed and Salt-Stressed environments at two locations. The experimental design employed was a complete randomized-block with four replication. The experiments were all planted in 1989. Agronomic and morphologic characters studied were, shooting, heading time, days to maturity, biological yield, grain yield, straw yield, 1000-kernal weight, plant height, number of spikes per unit area, spikelet's/spike, grains/spike, grains/spikelet and harvest index. Separate analysis of variance was done for the measured characters for saline and non-saline environments. Combined analysis was done for traits to find out the effects of salinity and salinity x genotype interaction. Correlation coefficients were calculated among the traits. Salinity stress decreased all the agronomic traits except grains/spikelet. Cultivar Arvand-1 and pitic had the highest grain yield under salt-stress environment relative to the yield under non-salt stressed. The ratio of the yield of the cultivars under salt-stressed environment to the yield under non-salt stressed environment was considered as salinity resistance index. The salinity resistance index was positively correlated with the yield of cultivars under salinity stress (r=O.85**). Pitic and Arvand-I had the highest salinity resistance index.}, keywords = {-}, title_fa = {ارزیابی خصوصیات آگرونومیکی ومرفولوژیکی ارقام گندم ایرانی ازنظر تحمل به شوری}, abstract_fa = {اثرات تنش شوری بر صفات آگرونومیکی ومرفولوژیکی ارقام گندم ایرانی موردبررسی قرار گرفت. در این آزمایش تاثیر عامل تنش شوری در مزرعه برخواص آگرونومیکی ومرفولوژیکی 26 رقم گندم اصلاح شده ایرانی و خارجی در دو محیط شور (هنرستان کشاورزی مردآباد کرج) وغیر شور(مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی کرج) مورد بررسی قرارگرفت. صفات اگرونومیکی مورد مطالعه در آزمایشهای مذکور عبارت بودند از مدت زمان کاشت تا ظهور ساقه‘ ظهورخوشه ‘ رسیدن دانه‘ ارتفاع ساقه ‘ عملکرد بیولوژیکی ‘ وزن کاه‘ عملکرد دانه ‘ وزن هزاردانه‘ تعداد خوشه در واحد سطح‘ تعداد سنبلچه در سنبله‘ تعداد دانه در سنبلچه وشاخص برداشت. علاوه بر تجزیه آماری مجزابرای هر محیط ‘ ا زطریق تجزیه مرکب داده ها برای دو محیط ‘ اثر متقابل شوری و ژنوتیپ مورد بررسی قرار گرفت. در اثر تنش شوری‘ تمام صفات مورد مطالعه بجز تعداد دانه در سنبلچه کاهش نشان دادند. ارقام پی تیک و اروند یک بیشترین عملکرد دانه د رمحیط شور را داشتند. شاخص مقاومت به شوری برای تمام ارقام محاسبه گردید که با صفت عملکرد دانه درمحیط شور همبستگی مثبت و معنی دار نشان داد. (R=0/85)‘ ارقام پی تیک و اروند یک در مقایسه با سایر ارقام بیشترین مقدار شاخص مقاومت به شوری را دارا بودند.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16454.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16454_d779663dcfd0c2d64cbc5d7625087f3b.pdf} } @article { author = {رحیمی, حسن and فکور, کریم}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3}, number = {0}, pages = {-}, year = {1995}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Different materials have been proposed for stabilization of dispersive soils , such as two or three - valet salts , asphalt products and resins . In this research program , usage of Portland cement for stabilization of dispersive soils , in stead of asphalt emulsion has been investigated . For such comparison , the optimum percentage of each material has been determined using standard compaction molds, and specimens were tested after 7 and 28 days curing . The tests performed are: compression test at dry and saturated conditions, durability after cycles of freezing and thawing ,promeabilitly test ,and erodibility test against flowing water. The test results showed that fine grained dispersive clayey and silty clay soils can be stabilized by using S to 10 percent Portland cement . The durability of such stabilized dispersive soil is much better than the one with asphalt emulsion and its erodibility against a water flow with a velocity of 2 m/sec .,is negligible . Thus , such a material can be used for lining of irrigation canals and protection of river banks or earth reservoires.}, keywords = {-}, title_fa = {مقایسه سیمان وامولسیون قیر در تثبیت خاکهای واگرا}, abstract_fa = {برای تثبیت خاکهای واگرا استفاده از مواد مختلفی از جمله نمک های چند ظرفیتی‘ موادقیری و رزین ها پیشنهاد گردیده است. در این تحقیقات برای اولین بار استفاده از سیمان ومقایسه مشخصات فنی آن با امولسیون قیر در تثبیت خاکهای واگرا مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور انجام این مقایسه پس از تعیین مقدار اختلاط بهینه هر یک از دو ماده مذکور نمونه ها متعددی در قالب استاندارد 4 اینچی و قالب هاروارد ساخته شد. و سپس در سنین 7 و 28 روز مورد آزمایش های مقاومت فشاری‘ وارفتگی در آب‘ دوام در مقابل سیکلهای مختلف یخ زدگی ‘ نفوذپذیری ‘ جذب آب و فرسایش پذیری درمقابل جریان آب قرار گرفت. نتایج حاصله از این مطالعات نشان دادکه خاکهای ریز دانه رسی ورسی-سیلتی واگرا را می توان بخوبی با 5 تا 10 درصد وزنی سیمان تثبیت نمود. دوام و کیفیت فنی این مخلوط درشرایط مختلف به مراتب بهتر از مخلوطهای ساخته شده با امولسیون قیر بوده و فرسایش پذیری آن در مقابل جریان آب با سرعت حدود 2 متر درثانیه بسیار ناچیز و درحد قابل قبول برای پوشش کانال ها‘انهار آبیاری و سواحل رودخانه ها یا مخازن خاکی می باشد.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16455.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16455_187bad7bb55f8124083ef6e4275549c5.pdf} }