@article { author = {آشتیانی, سید رضا میرائی and شیوازاد, محمود and قاسمی, تقی}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {3و4}, number = {0}, pages = {-}, year = {1992}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {The use of dried and powdered molasses as a feed ingridient in layer ration was studied during a 12 weeks period from to october 1989, in an experiment using cornpeletly randomized design. The metabo1izable energy content of powdered molasses was estimated and nine isocaloric (2900 Kcal/Kg) diets containing respectively 0,2,4,6,8,10,12,14 and 16 percent of dried molasses were formulated. Feed intake, egg production egg weight and egg gravity were measured every week. Also correspouding feed efficiencies as measured by Kg. feed consumed per Kg egg produced as well as Kg feed consumed per dozen egg produced were calculated. The analysis of variance of the data showed highly significant (P}, keywords = {}, title_fa = {بررسی کاربرد ملاس پودر شده در تغذیه مرغهای تخمگذار}, abstract_fa = {به منظور بررسی استفاده از ملاس پودر شده در تغذیه مرغهای تخمگذار پس از تخمین انرژی قابل متابولیسم ملاس مزبور ‘ با استفاده ا زنسبتهای 2‘4‘6‘8‘12‘14 و16 درصد از آن ‘ جیره هائی با انرژی یکسان تنظیم و در یک آزمایش با طرح آماری کاملا تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار برای هر تیمار‘ به 108 قطعه مرغ تخمگذار به مدت 12 هفته داده شد. در طو ل آزمایش میزان خوراک مصرف شده‘ وزن‘تعداد ووزن مخصوص تخم مرغهای تولید شده به صورت هفتگی اندازه گیری شد. در تجزیه وتحلیل آماری نتایج نشان داده شد که میزان متوسط خوراک مصرفی روزانه‘ درصد تولید تخم مرغ روزانه مرغهای موجود و بازده غذایی (کیلوگرم خوراک مصرف شده به کیلوگرم تخم مرغ تولید شده) در سطح معنی داری (01/0>P) و وزن متوسط هر تخم مرغ و بازده غذایی (کیلوگرم خوراک مصرف شده به دوجین تخم مرغ تولید شده) در سطح معنی دار(05/0>P) تحت تأثیر میزان پودرملاس در جیره کاهش یافته اند. مقایسه میانگین های مربوط به صفات مذکور بیانگر اثرکاهش کاربرد 8 درصد و یا بیشتر پودر ملاس در جیره بر مقدار خوراک مصرف شده و 10 درصد به بالای آن بر سایر صفات بوده است. ضمنا نشان داده شد که میزان پود رملاس در جیره بر کیفیت تخم مرغهای تولید شده اثر نداشته است . با توجه به مقایسه میانگین صفات بررسی شده در این تحقیق نشان داده شد که کاربرد پورد ملاس به میزان بیش از 6 درصد در جیره مرغهای تخمگذار با توجه به نتایج فوق توصیه نمی گردد.}, keywords_fa = {}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16183.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_16183_d462b0b2b827c0a3b5b3d1b7fbd50460.pdf} }