@article { author = {نژاد, علی علیرضا and رامین, علی اکبر}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {37}, number = {3}, pages = {-}, year = {2006}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {The effect of eight citrus rootstocks was studied on postharvest quality, including storability of two cultivars of grapefruit namely, Marsh and Ruby Red for five months in cold storage of 10° C with 85% RH for 12 year- old tree fruits. Fruits of trees grafted on Cleopatra mandarin, Carrize citrange, Troyer citrange, Swingle citromelo, Sour orange, Volkamera lemon, Amblycarpa, and King mandarin were tested at the Agricultural Research Station in Dezful. The effect of cultivars and rootstocks as well as the interaction between them was studied in the form of a factorial completely randomized design. Results indicated that varying citrus rootstocks had significant influence on storage life of grapefruit during storage. Regardless of rootstocks, cultivars had no effect on storage life and in most cases, differences were not statistically significant. After five months of storage at 10? C, percentage of fruit decay was high (ca. 5%) in fruit grafted on King mandarin rootstocks for both cultivars. But, least fruit decay was measured for fruits from Volkamera (0.85%). Percentage of weight loss in fruit after storage was high in fruit from Cleopatra mandarin (ca. 15%) and least in fruit grafted on Volkamera lemon (ca. 6%). At the end of storage period, reduction in other fruit qualities i.e. percentage of Juice, TSS, titrable acid (TA) and vitamin C content were almost minimum in fruit grafted on Volkamera, as compared to those grafted on other rootstocks.}, keywords = {Grapefruit,Rootstocks,storage life}, title_fa = {اثر هشت نوع پایه مرکبات بر عمر نگهداری میوه گریپ فروت رقم‌های مارش و رابی‌رد}, abstract_fa = {تأثیر هشت نوع پایه مرکبات بر کیفیت میوه پس از برداشت و عمر نگهداری دو رقم گریپ فروت به نامهای مارش (سفید) و رابی رد (قرمز) به مدت 5 ماه در سردخانه در دمای 10 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 درصد برای میوه‌های تولیدی از درختان 12 ساله، مورد بررسی قرار گرفت. میوه‌های گریپ فروت که بر روی پایه‌های: کلئوپاترا، کاریز سیترنج، ترویر سیترنج، سوینگل سیترملو، نارنج معمولی، ولکامرا لمون، آمبلیکارپا و نارنگی کینگ، پیوند شده بود در مرکز تحقیقات کشاورزی دزفول (صفی‌آباد) مورد آزمایش قرار گرفتند. تأثیر رقم، پایه و اثر متقابل بین آنها بر عمر نگهداری میوه بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پایه بطور معنی‌داری بر عمر نگهداری میوه پس از برداشت مؤثر است و بیشتر شاخص‌های اندازه‌گیری شده طی مدت نگهداری در انبار تحت تأثیر پایه قرار دارند. بدون توجه به تأثیر پایه، رقم تأثیر زیادی بر عمر نگهداری نداشته و تقریباً هر دو رقم مورد آزمایش تغییرات یکسانی نشان داده و در بیشتر موارد اختلافات بین دو رقم از نظر آماری معنی‌دار نبود. پس از پنج ماه نگهداری میوه در دمای ?C10 در سردخانه، درصد فساد میوه در میوه‌های پیوند شده بر پایه نارنگی کینگ بسیار زیاد ( 5 درصد) ولی کمترین فساد در میوه‌های تولیدی از هر دو رقم بر روی پایه ولکامرا (85/0 درصد) اندازه‌گیری شد. درصد کاهش وزن میوه پس از 5 ماه نگهداری در سردخانه در میوه‌های پیوندی روی پایه کلئوپاترا 15 درصد (بالاترین) و کمترین کاهش وزن در میوه‌های پیوندی از پایه ولکامرا (6 درصد)، اندازه‌گیری شد. در پایان مدت نگهداری در انبار، درصد کاهش در سایر شاخص‌های کیفی میوه از قبیل: حجم عصاره، کل مواد جامد قابل حل, اسید قابل سنجش و ویتامین C در میوه‌های حاصل از پایه ولکامرا، بسیار کم در مقایسه با سایر پایه‌ها، اندازه‌گیری شد.}, keywords_fa = {پایه,عمر انبارمانی,گریپ فروت}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_17828.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_17828_b04f9dcfd76c0f10e9d0513919399a37.pdf} }