@article { author = {خیابانی, محمود صوتی and سحری, محمدعلی and جمعه, زهرا امام}, title = {-}, journal = {Iranian Journal of Agriculture Science}, volume = {34}, number = {2}, pages = {-}, year = {2003}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {Osmotic dehydration is a water removal process, based on placing foods in a hypertonic solution. These experiments were conducted based on a statistical randomized complete block design with several solutions namely sucrose solution, glucose syrup of 40, 50, 60% concentrations and mixtures (40% sucrose, 20% glucose syrup), (20% sucrose, 40% glucose syrup) and (40% sucrose, 20% glucose syrup, 3% salt). Results indicated that 50, 60% sucrose, glucose syrup and mixture (40% sucrose, 20% glucose syrup, 3% salt) solutions caused a higher removal of water. Other factors such as solution type and their concentration, binary, thickness and agitation conditions had significant effects on dehydration rate.}, keywords = {osmotic dehydration,peach,Process condition,Solid gain,Water loss}, title_fa = {بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو}, abstract_fa = {فرآیند اسمز عبارت است از خارج سازی آب مواد غذایی به وسیله قرار دادن آنها در محلول های هیپرتونیک. این محلول ها به علت دارا بودن فشار اسمزی بالاتر و ایجاد گرادیان غلظتی بین خود و مواد غذایی باعث خروج آب از مواد غذایی می شوند . این پژوهش با استفاده از محلول ساکارز، شربت گلوکز ) با غلظت 40 ‘ 50 و 60 درصد ( و محلولهای ترکیبی شامل : ( 40 % ساکارز، 20 %شربت گلوکز(، ) 20 %ساکارز، 40% شربت گلوکز (، ) 40 % ساکارز، 20 % شربت گلوکز، 3% نمک طعام ( براساس طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت . نتایج نشان داد که محلولهای ساکارز با غلظت 50 و 60 %، شربت گلوکز با غلظت 60 % و محلول ترکیبی) ساکارز 40 %، شربت گلوکز 20 %، نمک 3%)، آبگیری بیشتری داشتند . همچنین تاثیر عوامل مختلف مانند نوع و غلظت محلول اسمزی، ضخا مت برگه هلو و همزدن بر فرآیند اسمز از نظر درصد آبگیری تفاوت معنی داری داشتند.}, keywords_fa = {آبگیری اسمزی,برگه هلو,درصد جذب مواد,درصد کاهش آب,شرایط فرآیند اسمز}, url = {https://jijas.ut.ac.ir/article_17903.html}, eprint = {https://jijas.ut.ac.ir/article_17903_fba9de582c6a96937d41cede42a3c342.pdf} }