%0 Journal Article %T بررسی اثر دما ی خشک کن و رطوبت شلتوک روی راندمان تبدیل ارقام آمل -3 وهزاربه برنج سفید %J مجله علوم کشاورزی ایران %I پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران %Z %A جلودار, نادعلی بابائیان %A عارفی, حبیب الله %D 2000 %\ 04/20/2000 %V 31 %N 2 %P - %! بررسی اثر دما ی خشک کن و رطوبت شلتوک روی راندمان تبدیل ارقام آمل -3 وهزاربه برنج سفید %K برنج %K دمای خشک کن %K راندمان تبدیل %K رطوبت شلتوک %R %X اثر درجه حرارت خشک کن و درصد رطوبت شلتوک هنگام تبدیل به برنج سفید در رقم های آمل -3و هراز در قالب طرح کرت های دوبار خرد شده با 4تکرار مورد مطالعه قرار گرفت .اطلاعات و داده های حاصل از آزمایش،مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت و مقایسه میانگین ها به روش دانکن انجام شد.نتایج حاصله طبق جدول های ارائه شده نشان میدهد که بهترین درصد رطوبت هنگام تبدیل برای رقم آمل-3، 10-11 درصد و بهترین درجه حرارت خشک کن35 درجه سانتی گراد می باشد که در این شرایط از 20 کیلوگرم شلتوک 3/14 کیلوگرم برنج سفید با راندمان تبدیل 7/71 درصد و میزان برنج سالم 1/59درصد و میزان خرده برنج2/14 درصد حاصل شد . بهترین درصد رطوبت هنگام تبدیل برای رقم هراز 11-10 درصد و مناسبترین درجه حرارت خشک کن 45 درجه سانتی گراد بوده است همچنین در این شرایط از 20 کیلوگرم شلتوک 6/14 کیلوگرم برنج سفید با راندمان تبدیل 1/73 درصد به دست آمد .میزان برنج سالم 2/63 درصد و میزان خرده برنج 9/9 درصد بود. %U https://jijas.ut.ac.ir/article_13300_780dfa1939a41b7858f63223e00ad332.pdf