ORIGINAL_ARTICLE
بررسی خصوصیات کمی وکیفی الیاف بز مرغز و اثر برخی عوامل بر آنها
در این بررسی جهت تعیین ویژگیهای کمی وکیفی الیاف‘ از نتایج آزمون های 109 نمونه برداشته شده از الیاف بزهای مرغز ایستگاه دامپروری سنندج وهمچنین از 730 رکورد وزن بیده ثبت گردیده در طی سالهای 70‘71‘72 و 1373 استفاده شده است . خصوصیات مورد مطالعه عبارت از وزن بیده ‘ درصد چربی ‘ درصد مواد گیاهی وخارجی درصد الیاف تمیز ‘ درصد الیاف مد و لایی ومرده . قطر الیاف ‘ طول الیاف در سیستم Hauteur و Barbe و تعداد فلس در 100 میکرون از طول‘ رنگ سنجی وتعیین میزان وراثت پذیری بیده ‘ اثر سن ‘ جنس و نوع تولد روی شاخصهای فوق می باشد. نتایج حاصله را می توان بشرح زیرخلاصه نمود.
میانگین وزن بیده 5/72±5/695 گرم بود و اثر سن و جنس بر روی وزن بیده کاملا معنی دار (0001>P) ولی اثر نوع تولد(یک قولو یا چند قلو) معنی دار نبوده است. میزان وراثت پذیری وزن بیده بر اساس روش خواهران و برادران تنی معادل 24/0±10 درصد و بر اساس خواهران و برادران ناتنی مادری معادل 602/0±20 درصد بدست آمد. میانگین درصد چربی در بیده ها معادل 6/1 بود و اثر سن وجنس روی درصد چربی معنی دار (01/0>P) ولی اثر رنگ معنی دار نبود. میانگین درصد مواد گیاهی وخارجی در نمونه ها 02/0±7/3 بود واثر سن و جنسیت و رنگ بر روی درصد مواد گیاهی وخارجی معنی دار نبود. میانگین درصد الیاف تمیز در نمونه ها 02/0±9/84 درصد بود واثر سن و جنس بر روی درصد الیاف تمیز معنی دار نبود. میانگین الیاف مد و لایی ومرده به ترتیب برابر 59/3 و71/2 درصد بود .میانگین قطر الیاف درنمونه ها برابر 62/0±6/28 میکرون بوده و اثر جنس بر روی قطر الیاف معنی دار (05/0>P) و اثر سن کاملا معنی داربود (0001/0>P) بود. ولی رنگ اثر معنی دار نداشت . میانگین طول الیاف در سیستم Hauteur درنمونه ها برابر 07/2±2/45 میلی متر بوده وسن ‘ جنس و رنگ اثر معنی داری روی طول الیاف نداشته است . میانگین تعداد فلس در 100 میکرون از طول الیاف برابر 07/6 عدد بوده است . مقادیر محورهای رنگی محرکهای سه گانه با استفاده از دستگاه رنگ سنجی در نمونه ها بصورت پنج رنگ سفید‘ کرم ‘ قهوه ای روشن وقهوه ای تیره تفکیک و دامنه تغییرات آنها تعیین شده اند.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16082_18b862c3a60d41fb5dcb7a69b11f5e2c.pdf
1997-03-21
الیاف بز
تعداد فلس در 100 میکرون
درصد چربی
درصد موادگیاهی
طول الیاف
قطر الیاف
وزن بیده
رضا اسدی
مقدم
99589196
1
AUTHOR
جعفر
زاخری
49939147
2
AUTHOR
ناصرکاشیان
84163956
3
AUTHOR
سراین رزاق
زاده
61138171
4
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر تنش خشکی در مراحل رشد زایشی برجوانه زنی وقدرت بذر سویا
اثر تنش خشکی بر روی گیاهان پیچیده است و بستگی زیادی به مراحله رشد ونمو آنها دارد. محدودیت رطوبت در خاک از طریق کاهش مقدار فتوسنتز ‘ سطح برگ و انتقال مواد به دانه ها بر عملکرد گیاهان زراعی موثر است ‘ بعلاوه تنش خشکی ممکن است باعث کاهش کیفیت بذر گردد. بنابراین تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر قدرت بذر (Seed vigor) و در صد جوانه زنی سویا درسالهای 1372 و 1373 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. آزمایش در یک طرح کرتهای خرد شده و در قالب بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد‘ که دو رقم ویلیامز وزان بعنوان کرتهای اصلی وسطوح تنش خشکی درمراحل زایشی (گلدهی (R1-R2)‘ غلاف دهی(R3-R4)‘ پر شدن (R5-R6) ‘ درکرتهای فرعی قرار گرفتند. معیار تنش پتانسیل آب برگ بود که توسط دستگاه بمب فشاری در مزرعه اندازه گیری شد. تنش خشکی با قطع آبیاری در مراحل زایشی ذکر شده تا رسیدن میانگین پتانسیل آب برگ به 21- بار ادامه داشت و بعد از آن آبیاری معمول انجام شد. در پایان آزمایش بعد از نمونه گیری وبرداشت نهایی آزمایشات جوانه زنی وقدرت بذر(مقدار رشد گیاهچه و تسریع فرسودگی ) در آزمایشگاه بر روی بذر حاصل در هر سال انجام شد. نتایج بدست امده پس از تجزیه مرکب نشان داد که تنش خشکی اثر معنی داری بر قدرت بذر دارد‘ اما درصد جوانه زنی تحت تاثیر آن قرار نگرفت . اعمال تنش در مرحله پرشدن دانه باعث کاهش بیشتری در قدرت بذر شد وهمچنین دربین دو رقم قدرت بذر رقم ویلیامز از رقم زان بیشتر بود.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16083_ec11c9247c63dfe3897c2616c9a3350a.pdf
1997-03-21
تنش خشکی
رشد زایشی
سویا و جوانه زنی سویا
قدرت بذر سویا
ناصر
خدابنده
19394384
1
AUTHOR
علی
جلیلیان
88475849
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثرات سیستمهای مستقیم – کاشت‘ بی برگردان ورزی وخاک ورزی مرسوم برعملکرد دانه گندم پاییزه آبی
استفاده از سیسمتهای خاک ورزی حفاظتی شامل روشهای مستقیم – کاشت و بی برگردان ورزی در ایران نیاز به اطلاعاتی همچون عملکرد نهایی محصول دراین روشها دارد. بنابراین‘ به منظور بررسی اثرات روشهای مختلف خاک ورزی بر عملکرد محصول گندم پاییزه آبی (رقم قدس) . در سالهای زراعی (73-1372 و 74-1373ُآزمایشهایی در ایستگاه تحقیقاتی کبوتر آباد ‘ مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان واقع در 40 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان انجام شد. در این تحقیق از سیستمهای خاک ورزی مرسوم ( با استفاده از گاو آهن قلمی وماشینی بنام خیش چی که درمنطقه معمولا برای خاک ورزی ثانویه از آن استفاده می شود) مستقیم –کاشت (شامل شیوه های ورز- کاشت و بی خاک ورزی) استفاده گردید. هفت تیمار در قالب سیستمهای یاد شده طراحی و درقالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار مقایسه شدند . خاک مزرعه محل آزمایش دارای بافت لوم رسی بود. اختلاف بین عملکرد دانه در تیمار ها بسیار معنی دار بود. نتایج نشان داد که سیستمهای خاک ورزی مرسوم و بی خاک ورزی به ترتیب بیشترین وکمترین عملکرد دانه را داشتند. عملکرد در سیستم بی خاک ورزی بطور معنی داری کمتر از عملکرد در سیستمهای خاک ورزی مرسوم و بی برگردان ورزی بود. ولی عملکرد دانه د رروش شخم با گاو آهن قلمی تفاوت معنی داری با عملکرد دانه در سیستم خاک ورزی مرسوم نداشت. کاهش عمق کار به حدود 15 سانتی متر در تیمارهای بی برگردان ورزی کاهش معنی داری در عملکرد دانه بوجود نیاورد ‘ولی کاهش عمق کار به حدود 10 سانتی متر موجب کاهش معنی داری در عملکرد دانه گردید. اعمال کود اوره اضافی به میزان 5/67 کیلوگرم درهکتار به تیمارهای ورز- کاشت و بی خاک ورزی درسال دوم مطالعه‘ عملکرد نسبی دانه (درصد عملکرد نسبت به تیمار خاک ورزی مرسوم ) را به ترتیب 11 و0 درصد افزایش داد. نتایج دو ساله نشان داد که تولید گندم پاییزه آبی در اصفهان تحت مدیریت بی خاک ورزی بدون کاهش قابل ملاحظه درعملکرد دانه امکان پذیر نمی باشد. یک سیستم کم خاک ورزی (شخم با گاو آهن قلمی به عمق 15 سانتی متر) می تواند به عنوان یک سیستم جایگزین برای عملیات خاک ورزی مرسوم پیشنهاد گردد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16084_a44a01d14c4508b296c1d63dd475ff47.pdf
1997-03-21
بی خاک ورزی
خاک ورزی حفاظتی
عمق شخم
عملکرد و اجزاء عملکرد دانه
گندم آبی
مستقیم –کاشت کم خاک ورزی
عباس
همت
56478289
1
AUTHOR
اردشیر اسدی
خشوئی
33439969
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی نقش دانش ومهارت مدیریتی رؤسای دبیرستانهای کشاورزی درموقعیت آموزشی این مراکز
این تحقیق با هدف مطالعه نقش دانش مهارت مدیریت مدیران دبیرستانهای کشاورزی درموقعیت آموزشی این مراکز صورت گرفت. با توجه به هدف ‘ تحقیق از نوع همبستگی بود. متغییرهای مستقل تحقیق شامل دانش ومهارت مدیریت (فنی ‘ انسانی و ادراکی) مدیران و متغییر وابسته موقعیت آموزشی دبیرستانهای کشاورزی بودکه سطوح این متغیر شامل پیشرفت تحصیلی (معدل دانش آموزان در سال تحصیلی 73-72) ونرخ ارتقای دانش آموزان در سال تحصیلی 73-72 بود. جامعه آماری تحقیق شامل 955 نفر ازمربیان ومدیران 17 مرکز آموزش کشاورزی و 70 هنرستان کشاورزی کشور بودکه از بین این دبیرستانها ‘ 24 دبیرستان که مدیران آنها تا سال تحصیلی 73-72 حداقل 2 سال متوالی مدیریت این مراکز را به عهده داشتند. جهت مطالعه انتخاب گردیدند. با توجه به رشته تحصیلی موجود درهر دبیرستان منتخب ‘ از هر رشته تخصصی یک نفر مربی با مدرک تحصیلی لیسانس انتخاب گردیدند. به این ترتیب نمونه مورد مطالعه شامل 142 نفر مربی و 24 نفر مدیر (جمعا166 نفر) بود. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده گردید. ونتایج حاصله نشان داد که وابستگی متغیرهای پیشرفت تحصیلی ونرخ ارتقای تحصیلی دانش آموزان به متغیرهای دانش مدیریت ومهارت های مدیریت مدیران در سطح 05/0 معنی دار نمی باشد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16085_3d52ded1bd4133343bc6330827a661f0.pdf
1997-03-21
پیشرفت تحصیلی
دبیرستان کشاورزی
مدیریت آموزشی
ایرج ملک
محمدی
48111621
1
AUTHOR
علی
اسدی
78945765
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثر دانه گرده در خصوصیات فیزیکی خرمای مضافتی جیرفت
نوع گرده‘ در درخت خرما می تواند بر روی خصوصیات ظاهری و فیزیکی میوه اثر گذارد. بطوریکه در تعیین کیفیت وکمیت میوه موثر می باشد. بنابراین انتخاب دانه گرده مناسب برای گرده افشانی درخت خرما از اهمیت ویژه ای برخوردار است . لذا به منظور انتخاب بهترین پایه گرد دهنده این تحقیق انجام شده است و اثرات دانه گرده پنج رقم پایه نر خرمای بذری انتخابی از منطقه شهداد بر روی خصوصیات ظاهری و فیزیکی خرمای مضافتی جیرفت مورد بررسی قرار گرفته است . و برای تجزیه نتایج این تحقیق از طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی به مدت دو سال (1370تا 1372) استفاده گردید. محل آزمایش درمنطقه جیرفت کرمان بوده است. در این آزمایش بعد از عمل گرده افشانی درختان خرما و تلقیح درمراحل خارک‘ رطب وخرما نمونه برداری و یادداشت برداریهای ضروری انجام شد. درنهایت طول میوه‘ قطرمیوه‘ طول هسته ‘ وزن میوه‘ وزنه هسته ‘ وزن گوشت میوه ‘ نسبت گوشت میوه به هسته ‘ نسبت طول به قطر میوه ‘ حجم میوه وزن یک عدد خوشه میوه و بالاخره زمان رسیدن میوه اندازه گیری شد.محاسبات آماری‘ تجزیه واریانس مرکب ومقایسه تیمارها از طریق آزمون دانکن نشانگر آن است. که تیمارهای مختلف گرده از نظر آماری ‘ تجزیه واریانس مرکب ومقایسه تیمارها از طریق آزمون دانکن نشانگر آن است که تیمارهای مختلف گرده از نظرآمار ی بر روی نسبت گوشت میوه به هسته ونسبت طول به قطر میوه اثری ندارند. وتفاوتهای معنی داری نشان ندادند. ولی برروی سایر صفات ظاهری و فیزیکی میوه اثرات مطلوبی از خود به جا گذاشتند. بطوریکه تفاوتها از نظر آماری معنی دار بودند. همچنین دانه های گرده بر روی زمان رسیدن میوه نیز تاثیر داشتند. بطوریکه رسیدن میوه با اختلاف 15 تا 25 روز در بین تیمارهای مختلف مشاهده گردید. که از نظر زود رسی محصول دارای اهمیت می باشند.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16086_0586eb3638393ca148efa08784705be5.pdf
1997-03-21
خارک
رطب
متازنیا وزنیا
علیرضا
طلایی
67335287
1
AUTHOR
بهمن
پناهی
76249686
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثرات اتفن بر نیروی جدا نمودن میوه ومیزان کلروفیل درمیوه لیموی آب
اترل (اتفن یا 2- کلوفسفونیک اسید) میوه های لیمو را از دم سست نمود. نیروی جدا نمودن میوه از دم تا 9/0 کیلوگرم کاهش یافت . غلظت 600 قسمت در میلیون اتفن 6 تا 9 روز بعد از تیمار بدون ریزش برگها و صدمه به میوه باعث کاهش نیروی جدانمودن میوه از دم گردید. مقدار کلروفیل در پوست لیمو 6 تا 9 روز بعد از تیمار با اتفن به سرعت کاهش یافت .بطورکلی اتفن اثرمعنی داری برروی ویتامین ث و اسیدیته کل آب لیمو نداشت.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16087_6387b59cdba0c26e6ff7e2a1dd98409a.pdf
1997-03-21
اتفن
کلروفیل
میوه لیمو
مجید
راحمی
21449488
1
AUTHOR
محمد حسین
نامجویان
49757369
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثر ماده کند کننده رشد کلرمکوات کلراید بررشد‘ نمو وعملکرد برنج
تکنولوژی تولید وکاربرد مواد تولید وکاربرد مواد تنظیم کننده رشد با هدف افزایش کمیت وبهبود کیفیت محصولات زراعی د ر کشور ما توسعه چندانی نیافته است. دریک آزمایش مزرعه ای تاثیر کلر مکوات کلراید ساخته شده دردانشگاه شیراز با کلرمکوات کلراید ساخت کمپانی سیانامید آمریکا بر رشد ‘ نمو ‘ عملکرد و اجزاء عملکرد برنج چمپای کامفیروزی مورد بررسی ومقایسه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که هر دو نوع کلرمکوات کلراید تاثیر مشابهی درکاهش آهنگ نموی بوته های برنج داشت بنحوی که زمان لازم برای رسیدن به هریک از مراحل نموی دو تا سه روز در بوته های تیمار شده زیادتر از بوته های شاهد بود. این تاخیر تنها تا زمان گلدهی وجود داشت و از آن به بعد تفاوتی در سرعت نموی بین بوته های تیمار شده و شاهد وجود نداشت . کاهش آهنگ نموی در بوته های تیمار شده با کاهش موقت طول خوشه های اولیه همراه بود. هر چند از روز پانزدهم بعد از تیمار طول خوشه های اولیه دربوته های تیمار شده بر شاهد فزونی گرفت و تا زمان گلدهی این برتری حفظ شد. هیچگونه تفاوت معنی داری از لحاظ طول خوشه بین دو نوع کلرمکوات کلراید مشاهده نشد. هر دو نوع کلرمکوات کلراید تاثیر یکسانی برکاهش دائمی ارتفاع ساقه حقیقی بوته های برنج داشت. کلرمکوات کلراید داخلی وخارجی آهنگ تجمع ماده خشک در بوته های تیمار شده را افزایش دادند بنحوی که در هنگام برداشت. عملکرد بیولوژیکی پلاتهای تیمار شده بطور معنی داری زیادتر از پلاتهای شاهدبود. شاخص برداشت ومیانگین وزن دانه تحت تاثیر هیچکدام از دو نوع کلرمکوات کلراید قرار نگرفت گرچه عملکرد دانه پلاتهای تیمارشده بدلیل افزایش معنی دار تعداد دانه در واحدسطح که خود نتیجه افزایش معنی دار تعداد ساقه های بارور در واحد سطح (در مورد کلرمکوات کلراید داخلی) وتعداد سنبلکهای بارور در هر خوشه (در مورد هر دو نوع کلرمکوات کلراید) بود‘ افزایش یافت. بنظر می رسد. درصورت افزایش ظرفیت مقصد توسط تنظیم کننده های رشد بشرط وجود شرایط آب وهوایی مناسب در دوره بعد از گلدهی بتوان عملکرد دانه برنج را افزایش داد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16088_cbe9faa1bf7cd9a09a5e778cb2355361.pdf
1997-03-21
اجزا وعملکرد دانه
برنج
تنظیم شیمیایی رشد ونمو
عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت
کلر مکوات کلراید
یحیی
امام
26753555
1
AUTHOR
حمیدرضا کریمی مزرعه
شاه
77389667
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
همبستگی بین صفات و تجزیه علیت برای عملکرد دانه در سورگوم
نوزده تاپ کراس سورگوم ‘ والد پدری و 19 والد نر بارور مادری به منظور مطالعه همبستگی ما بین صفات و تجزیه علیت برای دستیابی به الگوی مناسبی جهت انتخاب برای عملکرد دانه بر مبنای سایر خصوصیات‘ درمزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان در دو محیط مساعد ونامساعد ‘ و در دوتاریخ کاشت (11 و 26 اردیبهشت) ودو فاصله کاشت (10 و 20 سانتی متر بین بوته ها روی ردیف) ارزیابی گردیدند. تفاوت بین محیط ها برای کلیه صفات بجزوزن حجمی ومتوسط وزن خوشه معنی دار بود. میانگین مربعات ژنوتیپ ها درهر یک از محیط ها و در تجزیه مرکب آنها برای کلیه صفات وهمچنین اثر متقابل ژنوتیپ با محیط برای تمامی صفات بجز متوسط طول خوشه معنی دار گردید. ضرایب همبستگی ژنتیکی بین عملکرد دانه وطول خوشه‘ ارتفاع بوته‘ وزن حجمی ومتوسط وزن خوشه مثبت ومعنی دار وبین عملکرد دانه وزمان 50 درصد گلدهی منفی ومعنی دار بود. نتایج تجزیه علیت ورگرسیون چند متغییره خطی نشان داد که در محیط مساعد اثر مستقیم وزن خوشه برعملکرد دانه مثبت وبالا است. وزن حجمی و ارتفاع گیاه فقط اثرا ت غیر مستقیم مثبت وبالایی را از طریق وزن خوشه بر عملکرد دانه اعمال کردند. در محیط نامساعد تعداد روز تا 50 درصد گلدهی تنها بطور غیرمستقیم و از طریق وزن خوشه اثر منفی و بالایی بر عملکرد دانه داشت . اثر مستقیم وزن حجمی بر عملکرد دانه منفی‘ ولی برخلاف محیط مساعد نسبتا بالا بود. در این محیط نیز اثر غیرمستقیم وزن حجمی بر عملکرد دانه از طریق وزن خوشه مثبت و بسیار بالا بود. بنابراین‘ وزن خوشه مهمترین جزءعملکرددانه در سورگوم محسوب شده و افزایش عملکرد دانه از طریق گزینش برای آن امکان پذیر است.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16089_d8b318abeb5a573bb04a395eed08398c.pdf
1997-03-21
اثر متقابل ژنوتیپ ومحیط اجزاء عملکرد تاپ کراس
تجزیه مرکب تراکم وتاریخ کاشت
ذرت خوشه ای
محیط های مساعد ونامساعد
همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی
محمود
تورچی
57372113
1
AUTHOR
عبدالمجید
رضائی
18774915
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی روند تجمع پرولین در برگ رگه های متحمل وحساس به شوری (NaCl) در چغندر قند
به منظور بررسی روند تجمع پرولین در گیاه چغندرقند ‘ جهت استفاده از آن در برنامه های بهنژادی ‘ بذور رگه های متحمل وحساس به شوری با استفاده از محلولهای غذایی ‘ درداخل سیلیس ودراتاقک رشد کشت گردیدند . در این بررسی ازهر تیمار 30 بوته حفظ ودر 28 روزگی با افزودن نمک طعام در محلول غذایی با هدایت های الکتریکی 8و 16 میلی موس بر سانتی متر تحت تنش شوری قرار گرفتند . در دو آزمایش جداگانه ابتدا مقدار نیم گرم برگ از ساعت اول تا پنجم تنش هر ساعت یکبار جدا و برای اندازه گیری پرولین آماده سازی گردید. در آزمایش بعدی نمونه برداری هر 8 ساعت یکبار وبه مدت 24 ساعت انجام گرفت. نتایج نشان داد که سنتز و انباشتگی پرولین در آستانه تحمل به شوری (8=EC) عکس العمل آنها تغییر ومقدار پرولین در لاین متحمل بیش از حساس می گردد. همچنین در طول مدت تنش مقدار پرولین در ساعات اول به شدت افزایش و پس از آن کاهش می یابد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_16090_7fe5bbe782e282010a9fb51222832074.pdf
1997-03-21
بتائین
پرولین
رگه های نتایج
کربوکسیلات
محلول هوگلند
نین هیدرین
ذبیح اله
رنجی
58192942
1
AUTHOR
اسلام
مجیدی
19197512
2
AUTHOR
ابوالحسن هاشمی
ذزفولی
25728376
3
AUTHOR
امیر
قلاوند
92841121
4
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی اثر وزن پیاز برگلدهی زعفران
در تحقیق حاضر اثر وزنهای مختلف پیاز زعفران بر شروع باروری ومیزان گلدهی آن مورد بررسی قرار گرفت. برای اجرای این تحقیق پیازهای زعفران با وزنهای مختلف در قالب طرح کاملا تصادفی بمدت سه سال متوالی در مزرعه تحقیقاتی آموزشکده کشاورزی گنبد کشت شدند وگلدهی هر کدام از آنها بصورت تک تک ثبت و سپس مورد بررسی وتجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت. در این بررسی مشخص گردید که حداقل وزن برای گلدهی پیاز در کشت اول (1368) 5/6 گرم و در سال دوم و سوم (1369 و1370) 5/7 گرم می باشد. نتایج بدست آمده در سه سال نشان داد که زمان باز شدن گلها در ارتباط با وزنهای مختلف پیاز ‘ دارای روند مشخصی نمی باشد. این بررسی مشخص نمود که وزن پیاز تاثیر زیادی برتعداد گلهای آن دارد و با افزایش آن برتعداد گلها نیز افزوده می گردد. بطوریکه در سال 68 بیشترین گلدهی مربوط به پیازهای 5/22 گرمی با تولید3/2 گل به ازای هر پیاز در سال 69 پیازهای 5/23 گرمی با 4/3 گل درهر پیاز و درسال 70 بیشترین گل مربوط به پیازهای 5/26 گرمی یا 6/2 گل بود. با ملاحظه نتایج بدست آمده بنظرمی رسد که افزایش وزن پیازها بیشتر از حد معین سبب کاهش تعداد گل دربوته می شود که این امر احتمالا مربوط به ورود پیازها به مرحله پیری می باشد
https://jijas.ut.ac.ir/article_16091_5d35951c3b3d9d934d390c1c4bc8dd86.pdf
1997-03-21
زعفران
کراکوس سانیووس
گلدهی زعفران
وزن پیاز
کامبیز
مشایخی
22273761
1
AUTHOR
ناصر
لطیفی
98893834
2
LEAD_AUTHOR