ORIGINAL_ARTICLE
تعیین شرایط مناسب برای هیدرولیز موادپروتیینی لوبیا (phaseolus vulgaris)
در این آزمایش اثر نسبت ماده مورد آزمایش به اسید کلریدریک 6 نرمال وهمچنین اثرزمان و درجه حرارت د رهیدرولیز مواد پروتئینی لوبیا مورد مطالعه قرارگرفت. مخلوطی از آرد لوبیا و اسید به نسبتهای 1و10 درجه سانتیگراد و 4 ساعت د ر145 درجه سانتیگراد موردآزمایش قرار گرفت. اثر دوعامل ترکیبی یعنی آرد لوبیا به اسید وزمان و درجه حرارت وهمچنین اثرات متقابل آنها در مقدار اسیدهای امینه آزاد شده از نظر آماری معنی دار گردید. میانگین مجموع اسیدهای آمینه مربوط به دو نسبت 1و 10 میلی گرم آرد لوبیا در میلی لیتر اسید به ترتیب 19464 و 13681 میلی گرم در100 گرم نمونه بالغ گردید. هیدرولیز آرد لوبیا برای مدت 22 ساعت در 110 درجه و برای 4 ساعت در 145 درجه سانتیگراد به ترتیب موجب آزاد شدن 17584 و15561 میلی گرم در 100 گرم نمونه ا ز مجموع اسیدهای آمینه گردید. میزان اسیدهای آمینه آزاد شده از مخلوط آرد لوبیا و اسیدبه نسبت 1 میلیگرم در میلی لیتر که برای مدت 22 ساعت در 110 درجه سانتیگراد هیدرولیز شده بود مجموعا بالغ بر 21436 میلی گرم در 100 گرم نمونه شد. براساس نتایج بدست آمده حرارت دادن مخلوطی ازآرد لوبیا و اسید به نسبت 1 میلی گرم در میلی لیتر برای مدت 22 ساعت در 110 درجه سانتیگراد مناسب ترین شرایط برای هیدرولیز مواد پروتئینی لوبیا می باشد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15855_9190a200b75f650671a6823698e24121.pdf
1980-03-21
منصورتوکلی
24597333
1
AUTHOR
اشرف
علوی
47449557
2
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی هیستو- آناتومی نموغدد جنسی در حلزون
(Melanopsis praemorsa L.(Gastropoda))
درمنطقه مزدوران خراسان
در این بررسی بیولوژی تولید مثل حلزون "ملانوپسیس پره مورسا" که در مزدوران ‘ در 100 کیلومتری شمال شرقی مشهد یافت می شود مورد مطالعه قرارگرفت .نمونه برداری هر ماه درطی مدت یکسال از ناحیه مذکور بعمل آمد. مطالعات نشان داد که این حلزون درسرتاسر در محل زندگی خود تخمگذری می نماید. در بین جمعیت بزرگی از این حیوان که از ناحیه ذکر شده جمع آوری گردید‘ مطالعات بافت شناسی به عمل آمده نشان داد که این حلزون از نظر جنسی به سه صورت نر‘ ماده و خنثی یا استریل وجود دارد. اندازه گیری های طول صدفهای نمونه ها ‘ اندازه طول غدد تناسلی و قطرآسینوسهای آنها نشان دادکه اندازه حلزونهای نر ‘ کوچک (معدل طو ل صدف 5/4 میلی لیتر) خنثی ‘ متوسط (معدل طول صدف 6 میلی متر ) و ماده ها ‘ بزرگ (معدل طول صدف 5/8 میلی لیتر ) می باشد. دربررسیهای آزمایشگاهی مراحل مختلف اسپرماتوژنز و ائوژنزو ائوژنز هیچ نشانه ای از بکرزایی دراین گونه حلزون مشاهده نشد. از مطالعه بافت شناسی 576 نمونه مشخص گردید که نیمی از جمعیت را افراد خنثی تشکیل داده و ا زنیمی دیگر د رحدود یک سوم جنسیت نر و دو سوم جنسیت ماده دارند.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15856_0ad86b183ebb2565c4a65a2256278185.pdf
1980-03-21
کاظم
پریور
74959291
1
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه میزان پروتئین و اسید های آمینه چهار رقم گندم ایرانی
در این بررسی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه چهاررقم گندم ایرانی به اسامی روشن ‘ امید ‘ کرج1و کرج 2 که دو رقم آخری به ترتیب از تلاقی روشن و امید با دو رقم مختلف مکزیکی حاصل شده اند‘ اندازه گیری وموردمقایسه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که مقدا ر پروتئین دانه و آرد گندم روشن در حدود 1 درصد بیشتر از کرج 1 می باشد. در مقایسه با سایر ارقام اختلاف بین مواد پروتئینی روشن و امید و بین امید وکرج 2 چندان چشم گیر نمی باشد. نتایج مربوط به اسیدهای آمینه نشان میدهد که میزان ترئونین در دانه و آرد گندم امید بترتیب 98/0 و 74/0 گرم در 100 گرم پروتئین بیش از گندم روشن است. دانه و آرد گندم امید درمقایسه با روشن به ترتیب دارای 86/1%و 12/1 % بیشتر از اسیدهای آمینه ضروری بود. از طرف دیگر میزان اسید گلوتامیک در دانه روشن 21/3% بیشتر از گندم امید می باشد. گندم کرج 1نسبت به گندم روشن 1 از نظر مقدار لیزین افزایشی معادل 45/0 را نشان می دهد . همچنین ترئونین موجود در دانه و آر د کرج 1 به ترتیب 57/0 و 53/0 درصد بیشتر از روشن می باشد. از طرف دیگر آرد کرج 1 نسبت به روشن دارای 6/1 درصدبیشتر از اسیدهای آمینه ضروری است. آزمایش همچنین نشان داد که میزان ترئونین در آرد امید 45/0 درصد بیش از مقدار موجود در آرد کرج 2 می باشد. برعکس میزان اسیدگلوتامیک در کرج 2 09/4 درصد بیش از امید میباشد. اختلاف بین امید وکرج 2 از نظر مجموع اسید های آمینه ضروری معنی دار نمی باشد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15857_4489abeffc15a72b31adecae5cd3eafc.pdf
1980-03-21
منصور
توکلی
15637454
1
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بر آورد کشش تقاضا در برابر تغییرات قیمت و درآمد برای برخی محصولات عمده کشاورزی ایران
دراین بررسی اندازه گیری کشش تقاضای محصولات عمده کشاورزی دربرابر تغییرات قیمت و درآمد در نقاط شهری ‘مورد مطالعه قرار گرفته است. محاسبات انجام یافته برمبنای تحلیل سری های زمانی و با استفاده از آمار و ارقام گرد آوری شده توسط مرکز آمار ایران‘ صورت گرفته است. آگاهی به ضرایب کشش تقاضای کالاهای مصرفی‘ می تواند کمک فراوانی به برنامه ریزان کشاورزی بنماید و آنان را درشناخت سیر تغییرات تقاضا برا ی محصولات کشاورزی درسالهای آینده یاری دهد.
مطالعات ومحاسبات انجام شده ‘ نشان داد که ضریب کشش تقاضا در برابر تغییرات قیمت برای اکثر کالاهای مورد بررسی نسبتا بزرگ است و درمورد بعضی میوه ها و انواع ماهی‘ حتی بزرگتر از 2 می باشد. ضریب کشش تقاضای گوشت و لبنیات نیز دربرابر تغییرات قیمت نسبتا بالا وبزرگتراز واحد است . به همین ترتیب ضریب کشش تقاضا در برابر تغییرات درآمد نیز برای انواع گوشت ماهی و تخم مرغ بزرگتر از 2 و برای انواع گوشت بزرگتر از واحد می باشد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15858_8dd014e544942ec3a980466d0280fe1e.pdf
1980-03-21
منوچهر فکری
ارشاد
55351798
1
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه گندم بزوستا یا در ایران
در این آزمایش میزان پروتیین و اسید های آمینه موجود در دانه و آرد گندم بزوستا یا که در چهار ناحیه مختلف کشت شده شود مورد بررسی قرا رگرفت . اختلاف نواحی مورد مطالعه از نظرمیزان پروتیین دانه و آرد این گندم معنی دار نبود. متوسط مقدار پروتئین تمامی دانه و آرد حاصله به ترتیب معادل 26/13 و 68/12 درصد بود. اثر محل در میزان تمامی اسیدهای آمینه وهمچنین مجموع آنها در دانه کامل و آرد از نظر آماری معنی دار گردید. دانه گندم مربوط به ارومیه با مقایسه با سایر نقاط حاوی بیشترین مقدار لیزین و ترئولین بود. آرد حاصله از گندم همین منطقه دارای بیشترین مقدار ترئونین بود. ولی زیادترین مقدار لیزین از آرد گندم بطور متوسط بترتیب 36/38 و 04/37 درصد مجموع اسید آمینه ضروری و غیر ضروری بالغ گردید. این اسیدهای آمینه در دانه و آردگندم منطقه ساوجبلاغ بترتیب معادل 75/39 و 18/41 درصد بود که نسبت بسایر نقاط بالاترین مقدار محسوب می گردد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15859_a964b85ee87d34ff53ed7be649740db5.pdf
1980-03-21
اشرف
علوی
47449557
1
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه تثبیت پتاسیم در برخی از خاکهای آهکی و اسیدی ایران
تثبیت پتاسیم در شرایط مرطوب وخشک در روی چهار پروفیل خاک(2پروفیل آهکی و 2 پروفیل اسیدی) مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه های 5گرمی از این خاکها با مقداری محلول کلرور پتاسیم با غلظتهای متفاوت اشباع گردید. نمونه های شاهد با آب مقطر به اشباع رسید. مقدار k قابل استخراج در زمانهای متفاوت اندازه گیری شد. برای تعیین مقدار k تثبیت شده ‘ مقدار k استخراج نمونه ایکه بدان پتاسیم افزوده شده ‘ از مجموع مقادیر k قابل استخراج شاهد وk افزوده شده کسر گردید(همه مقادیر درصد گرم خاک است) . نتایج آزمایشها نشان دادکه بین مقدار k تثبیت شده ومقدار رس وکانیهای ایلیت و ورمی کولیت ارتباط مستقیمی وجود دارد. همچنین معلوم شد که وجود آهک درخاک تثبیت را افزایش می دهد. در مورد تاثیر عمل خشک کردن ‘ ملاحظه شد که مقدار k تثبیت شده با خشک کردن نمونه خاک افزایش می یابد. درموردتأثیر مقادیر متفاوت k افزوده شده در پدیده تثبیت معلوم گردید که هر چه مقدار k افزوده شده زیادتر می شود مقدار تثبیت افزایش یافته و بالاخره به حداکثری می رسد. از آن به بعد افزایش مقدارk افزوده شده زیادتر می شود مقدار تثبیت افزایش یافته و بالاخره به حداکثری می رسد. از آن به بعد افزایش مقدارk افزوده شده ‘ دیگر مقدار تثبیت را افزایش نمی دهد. این امر نشان می دهد که این خاکها ظرفیت کم وبیش محدودی برای تثبیت دارند. شکل منحنی رابطه بین مقدار k افزوده شده و مقدار k تثبیت شده (منحنی تثبیت) سهمی است .نتایج بررسیها همچنین نشان دادکه شدت تثبیت با زمان کاهش می یابد وحداکثر آن درساعتهای اول آزمایش می باشد. بطور کلی مقدار k تثبیت شده در این خاکها (ظرفیت تثبیت) 8/2 تا 8 درصد ظرفیت تبادلی کانیهای رس است. همچنین معلوم گردید که مواد آلی خاکهای موردآزمایش تأثیری در پدیده تثبیت ندارد.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15860_a5ad0f5cd7e76e0541e642fe188e90bd.pdf
1980-03-21
حسینقلی
رفاهی
41817623
1
LEAD_AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی عملکرد ‘ پروتئین و صفات کیفی ارقام لوبیا چشم بلبلی
در این بررسی 12 رقم لوبیا چشم بلبلی از نظر عملکرد ‘ پروتئین ‘ پروتئین در واحد سطح و تعدادی از صفات کیفی مورد مقایسه قرار گرفت .همچنین رابطه عملکرد با پروتئین با صفات کیفی و یکایک این صفات با یکدیگر مورد مطالعه قرار گرفت. اختلاف بین ارقام لوبیا چشم بلبلی از نظرعملکرد‘ میزان پروتئین درهکتار‘ مدت پخت‘ یکنواختی پخت‘ بو وخوش خوراکی معنی دار گردید. بین ارقام مورد آزمایش از نظر سایر صفات اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ضریب همبستگی پروتئین بابو ویکنواختی پخت بامزه از نظر آماری معنی دار گردید. نتایج نشان داد که درحدود 77 درصد تغییرات خوش خوراکی لوبیا چشم بلبلی معلول تأثیر سه صفت بو ویکنواختی پخت ومزه این محصول می باشد.
تأثیر سه صفت نامبرده د رخوش خوراکی به ترتیب د رحدود 13‘56 و 30 درصد بر آورد گردید.
https://jijas.ut.ac.ir/article_15861_d7e08914b84d721ce2d621c1fa6a59b3.pdf
1980-03-21
منصور
توکلی
15637454
1
AUTHOR
اشرف
علوی
47449557
2
LEAD_AUTHOR