TY - JOUR ID - 17593 TI - مقایسه‌ی جدایه‌های Pseudomonas viridiflava از میزبانهای مختلف از نظر خصوصیات فنوتیپی و بیماریزایی در استان فارس JO - مجله علوم کشاورزی ایران JA - JIJAS LA - fa SN - AU - نتاج, محمدرضی AU - تقوی, سیدمحسن AD - Y1 - 2004 PY - 2004 VL - 35 IS - 1 SP - EP - KW - خصوصیات فنوتیپی و بیماریزائی KW - لهیدگی نرم DO - N2 - به منظور مقایسة جدایه‌های Pseudomonas viridiflava (Pv) از نظر خصوصیات فنوتیپی و بیماریزائی طی سالهای 1378-1379 از گیاهان، مرکبات، درختان میوة هسته‌دار، گندم، خیار، خاک و علف‌های هرز در استان فارس و همچنین از انبه در میناب نمونه‌برداری گردید. تعداد 49 جدایه که از لحاظ اکسیداز، تولید لوان و هیدرولیز آرژنین منفی ولی در تحریک واکنش فوق حساسیت در توتون و یا شمعدانی و توانائی تولید پوسیدگی نرم روی سیب‌زمینی مثبت بودند و همچنین 11 جدایه که قادر به ایجاد لهیدگی در سیب‌زمینی و استفاده از سوکروز نبودند مقدمتاً به عنوان Pv انتخاب و آزمون‌های تکمیلی روی آنها انجام شد. در بین کلنی‌های مورد مطالعه 3 نوع کلنی مشاهده گردید. کلیه جدایه‌ها قادر به استفاده از اریتریول و دی، ال – لاکتات بوده و بر اساس آزمون‌های LOPAT (تولید لوان، اکسیداز، لهانیدن سیب‌زمینی، هیدرولیز آرژنین و تحریک واکنش فوق حساسیت) به 4 گروه تقسیم شدند. UR - https://jijas.ut.ac.ir/article_17593.html L1 - https://jijas.ut.ac.ir/article_17593_18699f6e13dc6cf6b3be623973f12a66.pdf ER -