TY - JOUR ID - 17634 TI - سنجش نگرش کشاورزان زعفرانکار نسبت به تولید و توسعه کشت زعفران و بررسی مسائل و مشکلات آنان (مطالعه موردی شهرستان گناباد) JO - مجله علوم کشاورزی ایران JA - JIJAS LA - fa SN - AU - صدیقی, حسن AU - کاخک, امیر احمدپور AD - Y1 - 2005 PY - 2005 VL - 36 IS - 3 SP - EP - KW - آموزش کشاورزی KW - ترویج KW - توسعه KW - تولید KW - دانش فنّی KW - زعفران KW - زعفرانکاران KW - نگرش DO - N2 - هدف کلی این تحقیق بررسی عوامل تأثیرگذار بر نگرش کشاورزان نسبت به تولید و توسعه زعفران بین زعفرانکاران شهرستان گناباد می باشد. روش تحقیق، پیمایشی و از نوع توصیفی _همبستگی به منظورتعیین رابطه متغیرهای مستقل و وابسته می باشد. جامعه آماری مورد نظر شامل زعفرانکاران شهرستان گناباد (11000=N) که از این میان تعداد 400 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پرسشنامه ای جهت گردآوری داده ها و اطلاعات مورد نظر تنظیم و تدوین شد. روایی محتوایی پرسشنامه با کسب نظرات متخصصان و اساتید ترویج و آموزش کشاورزی مورد بررسی و اصلاحات لازم صورت گرفت. ضریب اعتبار پرسشنامه نیز با استفاده از نرم افزار SPSS برابر 84/0 به دست آمد. یافته ها نشان می دهد که نگرش اکثر کشاورزان نسبت به کشت و توسعه و همچنین میزان مشارکت آنان در فعالیتهای ترویجی و آموزشی به ترتیب در حد «متوسط» و «نسبتا خوب» می‌باشد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد بین متغیرهای سابقه کشاورزی، میزان عملکرد و دانش فنی با نگرش کشاورزان رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. در آزمون رگرسیون چند متغیره خطی، تنها متغیر میزان عملکرد توانایی تبیین 5/7 درصد از تغییرات در نگرش کشاورزان نسبت به تولید وتوسعه کشت زعفران را دارا می باشد. زعفرانکاران، کم آبی، نبود قیمت تضمینی مناسب برای محصول زعفران ، ضعف بنیه مالی را به ترتیب از مهمترین مشکلات تولید ذکر کرده‌اند. UR - https://jijas.ut.ac.ir/article_17634.html L1 - https://jijas.ut.ac.ir/article_17634_8b78774744e4a0027382dac48fa11d8a.pdf ER -