TY - JOUR ID - 17679 TI - اثر سطوح مختلف زئولیت همراه با اوره روی توان تولیدی بره‌های پرواری نر و ماده ورامینی JO - مجله علوم کشاورزی ایران JA - JIJAS LA - fa SN - AU - صالحی, ناصر AU - نیکخواه, علی AU - مقدم, رضا اسدی AU - آشتیانی, سیدرضا میرایی AD - Y1 - 2005 PY - 2005 VL - 36 IS - 5 SP - EP - KW - اوره KW - بره KW - خصوصیات لاشه KW - زئولیت DO - N2 - به منظور اثر سطوح مختلف زئولیت (کلینوپتیلولیت) همراه با اوره در تغذیة بره‌های پرواری نر وماده ورامینی روی افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، میانگین ماده خشک مصرفی و خصوصیات لاشه ، آزمایشی با استفاده از 24 راس بره نر ورامینی با میانگین وزنی 58/1±68/24 کیلوگرم و متوسط سن 10±165 روز و 24 راس بره ماده ورامینی با میانگین وزنی 11/2±24/23 کیلوگرم و متوسط سن 5±173 روز به مدت 100 روز به طور انفرادی با جیره‌های شامل جیرة شاهد بدون اوره و زئولیت و جیره‌های 2 ، 3 و 4 به ترتیب حاوی 5/1 ، 5/3 و 5/5 درصد زئولیت و هر کدام حاوی یک درصد اوره انجام شد. پس از پایان آزمایش تمام بره‌های نر کشتار گردید و لاشة آنها مورد تفکیک فیزیکی قرار گرفت. همچنین جهت تعیین ترکیبات شیمیایی گوشت بدون استخوان دنده‌های 10-11-12 نیمة راست لاشه به آزمایشگاه منتقل گردید. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن زئولیت همراه اوره به جیره میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک را بهبود بخشید. بطوریکه بیشترین و کمترین آن ( 63/168 در مقابل 53/152 گرم) و برترین و بدترین ضریب تبدیل خوراک( 74/7 در مقابل 16/8) در کل دوره به ترتیب مربوط به جیره‌های 5/3 و صفر درصد زئولیت بود(05/0P UR - https://jijas.ut.ac.ir/article_17679.html L1 - https://jijas.ut.ac.ir/article_17679_955f31ff54cb4127b60142dd629e697c.pdf ER -