مصرف ضایعات چای در تغذیه گوساله های پرواری

نویسندگان

چکیده

یکی ا زعلل عمده پایین بودن سطح تولیدات دامی(گوشت‘ شیر ‘ پشم‘...) در ایران کمبود خوراک دام می باشد. تامین خوراک دام بطرق مختلفی ازجمله استفاده صحیح از موادزائد و یا فراورده های فرعی کارخانجات کشاورزی امکان پذیر است. هدف از این پژوهش تعیین ارزش غذایی ضایعات چای بروش شیمیایی ومصرف آن د ر تغذیه گوساله های پرواری بوده است.
چندین نمونه از ضایعات چای حاصله از کارخانجات چای سازی در ایران مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت. این ماده خوراکی در جیره غذایی گوساله های هلشتین وبومی بمقدار ده درصد کل جیره مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که ضایعات چای از نظر ترکیبات شیمیایی می تواند در جیره غذایی گوساله های پرواری مصرف شود. ا زلحاظ درصد پروتئین خام (39/18) می توان این ماده خوراکی را بعنوان یک مکمل پروتئینی در جیره نشخوارکنندگان بکاربرد. افزایش وزن و بازده غذایی گوساله هایئکه از جیره بدون ضایعات چای و جیره حاوی ضایعات چای تغذیه شده بودند بترتیب برابر 09/182 کیلوگرم ‘ 37/6 و 14/170 کیلوگرم و 87/6 درمدت 157 روز بود وهیچ اختلاف معنی داری هم بین توان پرواری گوساله های هلشتین وبومی ملاحظه نگردید.