مقایسه ارزش غذایی کودگوسفند با کود گاوهای شیری در جیره گوساله پرواری

نویسنده

چکیده

در این بررسی تعداد بیست و چهار راس گوساله نر هلشتاین مورد استفاده قرار گرفتند. گوساله های بطو رتصادفی بدو گروه مساوی تقسیم و در دو جایگاه مشابه نگهداری شدند. یک گروه از گوساله های باجیره غذایی کود گوسفندی (جیره الف) و گروه دیگر با جیره غذایی محتوی کود گاوی (جیره ب) تغذیه شدند . وزن زنده گوساله های هر گروه در هنگام شروع و پایان و در فواصل معین در طول آزمایش بطور انفرادی وخوراک مصرفی گوساله های هر گروه بطور دسته جمعی تعیین می گردید. ترکیبات شیمیایی کودهای مصرفی و سایر مواد تشکیل دهنده جیره ها اندازه گیری شد.
نتایج حاصله نشان داد که میانگین ترکیبات شیمیایی کود گوسفندی مصرف شده برابری آب 4/2% پروتئین خام 7/13 % ‘ الیاف خام 9/29% ‘ چربی خام 2/3% خاکستر خام 2/22% ‘ ان-اف برابر : 7/6% ‘ 9/11% ‘ 6/30% ‘ 1/2%‘ 8/21% ‘ 9/26% ‘ 9/2% و 55/0 درصد می باشد. میانگین افزایش وزن روزانه گوساله هائیکه از جیره الف و ب تغذیه شده بودند بترتیب 1076 و 1019 گرم بوده واختلاف بین آنها از نظر آماری در سطح 5% معنی دار نبود. بازده غذایی گوساله هائیکه از جیره غذایی الف تغذیه شده بودند برابر 2/8 وگوساله هائیکه از جیره غذایی ب تغذیه شده بودند برابر 8/7 بوده وهمچنین از نتایج بدست آمده استنتاج گردید که هردو جیره مورد پذیرش دامها بوده است.