در این بررسی 12 رقم لوبیا چشم بلبلی از نظر عملکرد ‘ پروتئین ‘ پروتئین در واحد سطح و تعدادی از صفات کیفی مورد مقایسه قرار گرفت .همچنین رابطه عملکرد با پروتئین با صفات کیفی و یکایک این صفات با یکدیگر مورد مطالعه قرار گرفت. اختلاف بین ارقام لوبیا چشم بلبلی از نظرعملکرد‘ میزان پروتئین درهکتار‘ مدت پخت‘ یکنواختی پخت‘ بو وخوش خوراکی معنی دار گردید. بین ارقام مورد آزمایش از نظر سایر صفات اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ضریب همبستگی پروتئین بابو ویکنواختی پخت بامزه از نظر آماری معنی دار گردید. نتایج نشان داد که درحدود 77 درصد تغییرات خوش خوراکی لوبیا چشم بلبلی معلول تأثیر سه صفت بو ویکنواختی پخت ومزه این محصول می باشد.
تأثیر سه صفت نامبرده د رخوش خوراکی به ترتیب د رحدود 13‘56 و 30 درصد بر آورد گردید.