به منظور مطالعه اثرات ترکیبی پذیری و بررسی اثرات سیتوپلاسمی و هتروزیس ارقام گندم ‘ از طرح دی آلل 5*5 کامل استفاده گردید. در سال اول کلیه تلاقی های اصلی ومعکوس انجام گرفت. و در سال بعد هیبریدهای بدست آمده ‘ همراه والدین درقالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مقایسه گردیدند. تجزیه واریانس نشان می داد که بین تیمارها در صفات ارتفاع بوته ‘ عملکرد دانه ‘ تاریخ ظهور خوشه ‘ شاخص برداشت‘ وزن هزار دانه و درصضد پروتئین دانه تفاوت معنی داری وجود دارد. سپس تجزیه واریانس دی آلل بر اساس متد1 ‘ مدل 1 روش گریفینگ انجام گرفت. نتایج این تجزیه واریانس نشان می دهد که ترکیب پذیری عمومی درتمام صفات در سطح 1% معنی دار گردیده است و اثرات ترکیب پذیری خصوصی و اثرات معکوس فقط در صفات ارتفاع بوته و عمکلرد دانه در سطح 1% معنی دار شده است . در مجموع چنین نتیجه گیری می شود که در کنترل صفات‘ تاریخ ظهور خوشه ‘ شاخص برداشت .وزن هزار دانه و درصد پروتئین دانه فقط اثرات افزایشی دخالت داردو در صفات عملکرد دانه و ارتفاع بوته هر د و اثر افزایشی وغیر افزایشی نقش دارند. همچنین هتروزیس در هیچیک از هیبریدها مشاهده نشد واثرات سیتوپلاسمی نیز در صفات وجود ندارد.
طالعی, علیرضا, & بیگی, امیر حسین. (1375). بررسی میزان ترکیب پذیری و هتروزیس در ارقام گندم نان به روش دو رگ گیری دی آلل. مجله علوم کشاورزی ایران, 1(0), -.
MLA
علیرضا طالعی; امیر حسین بیگی. "بررسی میزان ترکیب پذیری و هتروزیس در ارقام گندم نان به روش دو رگ گیری دی آلل", مجله علوم کشاورزی ایران, 1, 0, 1375, -.
HARVARD
طالعی, علیرضا, بیگی, امیر حسین. (1375). 'بررسی میزان ترکیب پذیری و هتروزیس در ارقام گندم نان به روش دو رگ گیری دی آلل', مجله علوم کشاورزی ایران, 1(0), pp. -.
VANCOUVER
طالعی, علیرضا, بیگی, امیر حسین. بررسی میزان ترکیب پذیری و هتروزیس در ارقام گندم نان به روش دو رگ گیری دی آلل. مجله علوم کشاورزی ایران, 1375; 1(0): -.