به منظور بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته (scp) تولید ایران در تغذیه جوجه های گوشتی 3 آزمایش جداگانه انجام شد. آزمایش اول در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل ( 4 سطح scp* 2 نوع جایگزینی* 2 نوع scp) انجام گردید. اثر سطح scp (0، 3، 6 و 9% در جیره) بر روی عملکرد جوجه ها معنی دار (P<0.05) بود. تفکیک اثرات سطوح scp بر روی افزایش وزن و غذای مصرفی رابطه درجه دوم (P<0.01) را نشان داد. بین سطوح SCP و ضریب تبدیل غذایی همبستگی مثبت (P<0.05) مشاهده گردید. اثر دو نوع جایگزین SCP (با حضور یا عدم حضور پودر ماهی) در کل دوره بر روی افزایش وزن وضریب تبدیل غذایی معنی دار (P<0.01) و به نفع جیره های شامل پودر ماهی بود. آزمایش دوم در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی با 3 تیمار، دو نوع scp تورولا و ساکارومیسس و جیره بدون ازت و به منظور سنجش کیفیت پروتئین دو نوع SCP با جیره های نیمه خالص، انجام شد و برای تعیین کیفیت پروتئین از معیارهای NPU,NPR,PER استفاده گردید. تجزیه داده های حاصل نشان داد که دو نوع scp از نظر معیارهای فوق با همدیگر تفاوت معنی دار (P<0.05) ندارند. آزمایش سوم در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 نوع، scp تورولا، ساکارومیسس و متیلوتروف به منظور سنجش خواص شیمیایی پروتئینهای مذکور در آزمایشگاه انجام شد و خواص شیمیایی مانند Pep.dig,DBL,DBC تعیین گردیدند. تجزیه داده های حاصل نشان داد که سه نوع scp از نظر خواص ذکر شده با همدیگر تفاوت معنی داری (P<0.05) ندارند.
پیرمحمدی, رسول, شیوازاد, محمود, & حکیمی, علی اکبر یوسف. (1378). بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته تولید ایران در تغذیه
جوجه های گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران, 2(0), -.
MLA
رسول پیرمحمدی; محمود شیوازاد; علی اکبر یوسف حکیمی. "بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته تولید ایران در تغذیه
جوجه های گوشتی", مجله علوم کشاورزی ایران, 2, 0, 1378, -.
HARVARD
پیرمحمدی, رسول, شیوازاد, محمود, حکیمی, علی اکبر یوسف. (1378). 'بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته تولید ایران در تغذیه
جوجه های گوشتی', مجله علوم کشاورزی ایران, 2(0), pp. -.
VANCOUVER
پیرمحمدی, رسول, شیوازاد, محمود, حکیمی, علی اکبر یوسف. بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته تولید ایران در تغذیه
جوجه های گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران, 1378; 2(0): -.