بستنی کمچرب، بستنیای است که کمتر از 5 درصد(وزنی) چربی داشته باشد. تاکنون مطالعات زیادی در جهت تولید بستنی کمچرب و بدون چربی صورت گرفته است. هیدرولیز نسبی کازئینهای مخلوط بستنی به وسیله آنزیم اساسی پنیر سازی(کیموزین) موجب بهبود پیکره و بافت بستنی میشود. در این مطالعه، استفاده از هیدرولیز آنزیمی پروتئینهای شیر برای بهبود کیفیت بستنی کمچرب مورد بررسی قرار گرفت. مخلوط بستنی کمچرب(2% چربی) تحت اثر پروتئولیز محدود توسط کیموزین قرار داده شد بدین ترتیب که چهار تیمار آزمایشی با دو سطح آنزیمی(IMCU/kg 75/0 و 95/0) در دو سطح زمانی مختلف(30 و 15دقیقه) به همراه دو شاهد کمچرب(2% چربی) و پرچرب(7% چربی) در دمای 60 درجه سانتیگراد در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی مورد آزمون واقع شدند. پس از عمل آنزیم بر روی میسلهای کازئین، دمای مخلوط تا C°3/63 افزایش داده شد و به مدت 30 دقیقه در این دما نگهداری شد تا آنزیم کیموزین غیرفعال شود. مخلوط مورد آزمایش در دمای C°ْ4 به مدت 12 ساعت رسانیده شده و با استفاده از فنون مرسوم در بستنی سازی و با ضریب انبساط 100-95 درصد منجمد گردید. آزمایشات حسی انجام یافته روی بستنی کمچرب شامل ارزیابی سرعت ذوب، نرمی بافت، پیوستگی و لغزندگی بستنی بود. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار آنزیمی منجر به افزایش نرمی، پیوستگی و لغزندگی و کاهش سرعت ذوب شد. در نهایت تغییر عوامل فوق موجب ارتقاء کیفیت محصول گردید.
همایونیراد, عزیز, احسانی, محمد رضا, موسوی, محمد علی ابراهیم زاده, ولیزاده, مصطفی, & جمعه, زهرا امام. (1384). بهبود کیفیت بستنی کمچرب به کمک هیدرولیز نسبی پروتئینهای
مخلوط بستنی با کیموزین(II). مجله علوم کشاورزی ایران, 36(6), -.
MLA
عزیز همایونیراد; محمد رضا احسانی; محمد علی ابراهیم زاده موسوی; مصطفی ولیزاده; زهرا امام جمعه. "بهبود کیفیت بستنی کمچرب به کمک هیدرولیز نسبی پروتئینهای
مخلوط بستنی با کیموزین(II)", مجله علوم کشاورزی ایران, 36, 6, 1384, -.
HARVARD
همایونیراد, عزیز, احسانی, محمد رضا, موسوی, محمد علی ابراهیم زاده, ولیزاده, مصطفی, جمعه, زهرا امام. (1384). 'بهبود کیفیت بستنی کمچرب به کمک هیدرولیز نسبی پروتئینهای
مخلوط بستنی با کیموزین(II)', مجله علوم کشاورزی ایران, 36(6), pp. -.
VANCOUVER
همایونیراد, عزیز, احسانی, محمد رضا, موسوی, محمد علی ابراهیم زاده, ولیزاده, مصطفی, جمعه, زهرا امام. بهبود کیفیت بستنی کمچرب به کمک هیدرولیز نسبی پروتئینهای
مخلوط بستنی با کیموزین(II). مجله علوم کشاورزی ایران, 1384; 36(6): -.