به منظور بررسی تنوع ژنتیکی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا و تعیین رابطه آنها با کیفیت نانوایی،تعداد 78 مرفوتیپ گندم نان استان خوزستان متعلق به کلکسیون غلات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران از نظر زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا(HMW-GS)با استفاده از روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفتند. دراین بررسی برای مکان ژنی GLU-B1 چهار واریانت شامل:*7،**7،**8،8 و برای مکان ژنی GLU-D1 دو واریانت**2 و12 مشاهده گردید. نتایج این بررسی نشان داد که مکان ژنی GLU-D1 بیش از سایر مکانهای ژنی در کیفیت نانوایی مؤثر است .عدم ظهور زیر واحد 2=1DX باعث افت قابل ملاحظه ای در کیفیت نانوایی گردید. تأثیر واریانت های مکان ژنی GLU-B1نیز در کیفیت نانوایی نامشخص ومبهم بود. همچنین برای گروه بندی شهرهای مبدأ مرفوتیپ ها از حیث زیرواحدهای گلوتنین از تجزیه خوشه ای به روشUPGMAاستفاده و مشخص گردید رابطه دقیقی بین تنوع ژنتیکی و پراکنش جغرافیایی وجود ندارد .
حمیدرضابابایی, , صمدی, بهمن یزدی, & میشانی, سیروس عبد. (1379). بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با
کیفیت نانوایی در توده های بومی گندم ایران. مجله علوم کشاورزی ایران, 31(4), -.
MLA
حمیدرضابابایی; بهمن یزدی صمدی; سیروس عبد میشانی. "بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با
کیفیت نانوایی در توده های بومی گندم ایران", مجله علوم کشاورزی ایران, 31, 4, 1379, -.
HARVARD
حمیدرضابابایی, , صمدی, بهمن یزدی, میشانی, سیروس عبد. (1379). 'بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با
کیفیت نانوایی در توده های بومی گندم ایران', مجله علوم کشاورزی ایران, 31(4), pp. -.
VANCOUVER
حمیدرضابابایی, , صمدی, بهمن یزدی, میشانی, سیروس عبد. بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با
کیفیت نانوایی در توده های بومی گندم ایران. مجله علوم کشاورزی ایران, 1379; 31(4): -.