به منظور تعیین اثر سه مقدار نیتروژن و سه مقدار فسفر، هر کدام در سه سطح صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار بر صفات مهم زراعی یک رقم عدس اصلاح شده به نام زیبا، آزمایشهایی در سالهای 1370، 1371 و 1372 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاوری دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد. صفات مورد مطالعه عبارت بودند از طول دوره کاشت تا 50% گلدهی (به روز)، طول دوره کاشت تا 90% رسیدن (به روز)، وزن صد دانه (به گرم) و عملکرد دانه بر حسب کیلوگرم در هکتار. تجزیه واریانس ساده و مرکب برای صفات مذکور انجام و مشخص شد که سطوح مختلف نیتروژن و فسفر و اثر متقابل آنها با سالهای مختلف به عنوان عوامل محیطی بر روی مقدار عملکرد در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنی دار است. در این بررسی مناسبترین مقدار کود نیتروژن و کود فسفره 50 کیلوگرم در هکتار تعیین گردید. روند تغییرات عملکرد دانه عدس از رابطه درجه دوم تبعیت کرد که با افزایش مقادیر بیشتر ترکیبات کود نیتروژنه و فسفره روند نزولی عملکرد مشاهده گردیده است. میانگین، ضریب تغییرات، انحراف معیار و ضریب تشخیص ((R2 برای سطح مختلف نیتروژن و فسفر نیز محاسبه گردید.
صمدی, بهمن یزدی, پیغمبری, سید علی, & حسینی, ناصر مجنون. (1380). اثر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج. مجله علوم کشاورزی ایران, 32(2), -.
MLA
بهمن یزدی صمدی; سید علی پیغمبری; ناصر مجنون حسینی. "اثر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج", مجله علوم کشاورزی ایران, 32, 2, 1380, -.
HARVARD
صمدی, بهمن یزدی, پیغمبری, سید علی, حسینی, ناصر مجنون. (1380). 'اثر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج', مجله علوم کشاورزی ایران, 32(2), pp. -.
VANCOUVER
صمدی, بهمن یزدی, پیغمبری, سید علی, حسینی, ناصر مجنون. اثر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج. مجله علوم کشاورزی ایران, 1380; 32(2): -.