روابط بین زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا وخواص کیفی آرد با استفاده از لاین های هموزیگوت تصادفی حاصل از تلاقی بین 5 واریته با ارزش نانوائی کم و زیاد وواجد آللهای مختلف در 3 لوکوس کنترل کننده پروتئین ذخیره ای گندم مورد مطالعه قرار گرفت. از روش الکتروفورزبا ژل پلی آکریلامید برای تعیین ترکیبات مختلف آللها استفاده شد. تنوع آللی در لوکوس GLU-DI باعث وقوع حداکثر اختلافات مشاهده شده درمقدار رسوب ‘ زمان اختلاط ‘ مقاومت خمیر وحجم نان گردید. زیر واحدهای 10+5 که توسط آللهای GLU-DI کنترل می شوند. نسبت به زیر واحدهای 11+2 و 12+2 برتری داشتند . بطور کلی ‘ زیر واحدهای گلوتینی که توسط آللهای کروموزوم 1D کنترل می شوند . بیشترین تاثیر را بر ارزش نانوایی وخواص کیفی داشتند.