روش خشک کردن سنتی برگه هلو دارای معایب متعددی از جمله تولید محصولاتی با بار میکروبی بالا، لزوم استفاده از ترکیبات گوگردی، شکل ظاهری و رنگ نامطلوب، عدم شفافیت و چروکیدگی بالا می باش د. در حالیکه فرآیند اسمز روش مناسبی است که علی رغم عدم استفاده از ترکیبات گوگردی، محصول حاصل از آن دارای رنگ و طعم مناسبتری است . در این پژوهش بهین هسازی فرآیند برگه هلو به روش اسمز با استفاده از محلولهای ساکارز، شربت گلوکز و مخلوط آنها براساس طرح آماری بلو کهای کامل تصادفی انجام گرفت . پس از تعیین زمان فرآیند اسمز در محلول های مذکور و انجام فرآیند اسمز به مدت معلوم شده، نمون ه ها در هوای آزاد خشک شد . زمان فرآیند اسمز حدود 6 ساعت در محلول های مذکور تعیین گردید . نتایج آنالیزهای کیفی از
جمله رنگ، چروکیدگی و آزمای ش های چشایی نشان می دهد که نمون ه های اسمزی از نظر این خصایص رتبه بهتری را نسبت به روش سنتی داشته است . با این وصف می توان از فرآیند اسمز به عنوان یک پیش فرآیند مناسب برای بهبود کیفیت محصولات سنتی استفاده نمود.
خیابانی, محمود صوتی, سحری, محمدعلی, & جمعه, زهرا امام. (1382). بهینه سازی فرآیند تولید برگه هلو با استفاده از اسمز. مجله علوم کشاورزی ایران, 34(2), -.
MLA
محمود صوتی خیابانی; محمدعلی سحری; زهرا امام جمعه. "بهینه سازی فرآیند تولید برگه هلو با استفاده از اسمز", مجله علوم کشاورزی ایران, 34, 2, 1382, -.
HARVARD
خیابانی, محمود صوتی, سحری, محمدعلی, جمعه, زهرا امام. (1382). 'بهینه سازی فرآیند تولید برگه هلو با استفاده از اسمز', مجله علوم کشاورزی ایران, 34(2), pp. -.
VANCOUVER
خیابانی, محمود صوتی, سحری, محمدعلی, جمعه, زهرا امام. بهینه سازی فرآیند تولید برگه هلو با استفاده از اسمز. مجله علوم کشاورزی ایران, 1382; 34(2): -.