در این بررسی گندم های ماهوتی، روشن و کویر که برای مناطق شور توصیه می گردند با دو رقم شاهد
حساس و بسیار متحمل به ترتیب چینی بهاره و کارچیا در یک آزمایش فاکتوریل در قالب بلو ک های کامل
تصادفی با سه تکرار در مرحله جوانه زنی و در طرح کرت های خرد شده با سه تکرار در مرحله گیاهچه ای در
سطوح مختلف شوری مقایسه گردیدند . در مرحله جوانه زنی رقم ماهوتی از لحاظ درصد جوانه زنی، سرعت
جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه نسبت به دیگر ارقام متحمل برتری داشت . به طوری که درصد جوانه
زنی آن تا ??? میلی مولار شوری کاهش نداشت و در شوری ??? میلی مولار به ?? % شرایط بدون شوری
می رسید. در مرحله گیاهچ ه ای، از میان صفات مورد بررسی صفت وزن خشک گیاهچه تفاوت بین ارقام و
همچنین بین تیمارهای شوری را بیش از سایر صفات نمایان ساخت . در این مرحله نیز رقم ماهوتی برتری
مشهودی نسبت به دیگر ارقام متحمل داشت و حتی پس از ?? ر وز تیمار در شوری ??? میلی مولار وزن خشک آن ?? % گیاهان شاهد بود . حال آنکه این مقدار برای ارقام روشن ، کویر و کارچیا حدود ?? % و برای رقم چینی بهاره نزدیک به ?? % بود. از آنجا که در رقم ماهوتی تعادل نسبت یونی Na+/K+ به خوبی کارچیا حفظ نمی شود، بنظر می رسد مک انیسم های تحمل به شوری متفاوتی در این رقم باعث تحمل به شوری در شرایط تنش شدید میشود.
قوامی, فرهاد, ملبوبی, محمد علی, قنادها, محمد رضا, صمدی, بهمن یزدی, مظفری, جواد, & آقایی, محمد جعفر. (1383). بررسی واکنش ارقام متحمل گندم ایرانی به تنش شوری در مرحله
جوانه زنی و گیاهچه. مجله علوم کشاورزی ایران, 35(2), -.
MLA
فرهاد قوامی; محمد علی ملبوبی; محمد رضا قنادها; بهمن یزدی صمدی; جواد مظفری; محمد جعفر آقایی. "بررسی واکنش ارقام متحمل گندم ایرانی به تنش شوری در مرحله
جوانه زنی و گیاهچه", مجله علوم کشاورزی ایران, 35, 2, 1383, -.
HARVARD
قوامی, فرهاد, ملبوبی, محمد علی, قنادها, محمد رضا, صمدی, بهمن یزدی, مظفری, جواد, آقایی, محمد جعفر. (1383). 'بررسی واکنش ارقام متحمل گندم ایرانی به تنش شوری در مرحله
جوانه زنی و گیاهچه', مجله علوم کشاورزی ایران, 35(2), pp. -.
VANCOUVER
قوامی, فرهاد, ملبوبی, محمد علی, قنادها, محمد رضا, صمدی, بهمن یزدی, مظفری, جواد, آقایی, محمد جعفر. بررسی واکنش ارقام متحمل گندم ایرانی به تنش شوری در مرحله
جوانه زنی و گیاهچه. مجله علوم کشاورزی ایران, 1383; 35(2): -.