فرآیند اسمز عبارت است از خارج سازی آب مواد غذایی به وسیله قرار دادن آنها در محلول های هیپرتونیک. این محلول ها به علت دارا بودن فشار اسمزی بالاتر و ایجاد گرادیان غلظتی بین خود و مواد غذایی باعث خروج آب از مواد غذایی می شوند . این پژوهش با استفاده از محلول ساکارز، شربت گلوکز ) با غلظت 40 ‘ 50 و 60 درصد ( و محلولهای ترکیبی شامل : ( 40 % ساکارز، 20 %شربت گلوکز(، ) 20 %ساکارز، 40% شربت گلوکز (، ) 40 % ساکارز، 20 % شربت گلوکز، 3% نمک طعام ( براساس طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت . نتایج نشان داد که محلولهای ساکارز با غلظت 50 و 60 %، شربت گلوکز با غلظت 60 % و محلول ترکیبی) ساکارز 40 %، شربت گلوکز 20 %، نمک 3%)، آبگیری بیشتری داشتند . همچنین تاثیر عوامل مختلف مانند نوع و غلظت محلول اسمزی، ضخا مت برگه هلو و همزدن بر فرآیند اسمز از نظر درصد آبگیری تفاوت معنی داری داشتند.
خیابانی, محمود صوتی , سحری, محمدعلی و جمعه, زهرا امام . (1382). بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو. مجله علوم کشاورزی ایران, 34(2), -.
MLA
خیابانی, محمود صوتی , , سحری, محمدعلی , و جمعه, زهرا امام . "بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو", مجله علوم کشاورزی ایران, 34, 2, 1382, -.
HARVARD
خیابانی, محمود صوتی, سحری, محمدعلی, جمعه, زهرا امام. (1382). 'بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو', مجله علوم کشاورزی ایران, 34(2), pp. -.
CHICAGO
محمود صوتی خیابانی , محمدعلی سحری و زهرا امام جمعه, "بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو," مجله علوم کشاورزی ایران, 34 2 (1382): -,
VANCOUVER
خیابانی, محمود صوتی, سحری, محمدعلی, جمعه, زهرا امام. بررسی تاثیر شرایط فرآیند اسمز بر میزان آبگیری در برگه هلو. مجله علوم کشاورزی ایران, 1382; 34(2): -.